dule vujosevic par krkaVujošević: Ne znam zašto nije priznat Mačvanov koš
 
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da mu nije jasno zašto nije priznat šut Milana Mačvana u završnici meča, ali da to nije presudno uticalo na ishod meča.
-Odlučujući momenat bio kada nije priznat koš Mačvana pri nerešnom rezultatu, ali mislim da sudije nisu odlučile utakmicu. Više je to poslednica naše nervoze i kvaliteta protivnika kada se meč lomio. Sudjenje nije bitno uticalao na ishod meč. Ne znam zašto nije priznat potpuno regularan pogodak Mačvana, koji je možda i presudio utakmicu – rekao je Vujošević na konferenciji za medije posle meča.
Trener Partizana istakao je da njegov tim nije smeo u prelomnim momentima Čarlsu Dženkinsu, najboljem šuteru protivničke ekipe, dozvoli lake šuteve za tri poena.
-Ne uspevamo da na pravi način artikulišemo veliku želju da se pobedi protivnik, više ulazimo u nervozu nego želju da odigramo bolju odbranu. To je posledica mentalnog sklopa pojedinca, kratke rotacije, situacije u kojoj se nalazimo. U ovim uslovima u kojima živimo i radimo veliki je uspeh održati ekipu da funkcioniše – rekao je Vujošević.
On je pohvalio nastup Andreje Milutinovića i zahvalio mu se na ponašanju u trpljenju pozicije, koju ne zaslužuje ove sezone.
-Milutinović je dao doprinos utakmici, nije igrač bez kvaliteta, a na toj poziciji se stvorila neka vrsta viška. Znajući da je protivnička ekipa koja ima ili stvara šampionski tim taj prostor se otvorio za Vanju Marinkovića, koji nije trenutno bolji, ali možda u perspektivi može više da donese Partizanu – zaključio je Vujošević.
Povezana vest:  NBA VESTI, Durent bolji od Brajanta