cz partizan 3plejof (2)

Zvezda osvojila titulu posle 17 godina

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras u Pioniru, u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa, pobedili Partizan sa 58:54 (18:17, 10:20, 18:7, 12:10). Zvezda je šampion držve postala posle 17 godina, a ujedno je i prekinula niz Partizana od 13 uzastopnih titula.
Crveno-beli su na najbolji način krunisali sezonu u kojoj su osvoji triplu krunu. Izabranici Dejana Radonjića prethodno su osvojili Kup Srbije i trofej u ABA ligi, čime su izborili učešćce u Evroligi naredne sezone.
Značaj utakmice i umor uticali su na igrače oba tima, a više snage, znanja i sreće u finišu imali su crveno-beli.
Partizan se bolje snašao na početku meča i delovalo je da ima snage da napravi brejk i unese neizvesnost u seriju.
Crno-beli su u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost, ali nisu uspeli da izdrže pritisak u drugom poluvremenu, koju je domaćin dobio sa – 30:17.
Serijom 11:0 Zvezda je uhvatila priključak. Delovalo je da će lako uspeti da dođe do pobede, jer je tri minuta pre kraja imala osam poena prednost (56:48). Tim iz Humske je uzvratio, prišao na 56:53, ali nije imao snage za preokret, posebno posle promašaja Dragana Milosavljevića sa linije slobodnih bacanja.
Najefikasniji u pobedničkom timu sa po 13 poena bili su Luka Mitrović i Branko Lazić, dok je nezaustavljiv u Partizanu bio centar Nikola Milutinov.
Za nakorisnijeg igrača i strelca finalne serije izabran je Milan Mačvan, dok je centar Zvezde Boban Marjanović proglašen za MVP-a ligaškog dela takmičenja.

Povezana vest:  Vitkovac u Igokei, Šuput ostaje u Bambergu

PHOTO: ATAImages