marina miljkovic 1 (2)

Maljković: Mirne glave protiv Belorusije

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas da njene igračice moraju da sačuvaju mir i budu skoncentrisane, iako su plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva napravile veliki uspeh.
-Rekla sam igračicama da je mnogo onih koji su umrli u euforiji. Napravile smo veliki rezultat. Sve ono na čemu smo radile prethodne tri godine i posebno od prvog dana priprema stalo je u 40 minuta utakmice protiv Turske. Sve ono na čemu smo potencirali posle svake prijateljske utakmice i svakog duela na šampionatu ovoga puta smo u potpunosti ispunili. To je naš košarkaški stil, to je ono što ova ekipa najbolje zna da uradi i ja im na tome čestitam još jednom – rekla je Maljkovićeva za sajt KSS.
Srbija će se za plasman u finale boriti protiv Belorusije, koja je u četvrtfinalu savladala Litvaniju sa 68:66.
-Čeka nas veoma neugodan protivnik, čiji je motor tima američka plejmejkerka Lindzi Harding. Ona ima dobru kontrolu lopte, sjajno razigrava svoj tim, a može da bude vrlo opasna i po koš. Duša tima je Anastasija Veramejenka, nešto poput Jilmazove u Turskoj. Tu je i dominantni centar Jelena Leucanka. Biće veliki izazov da zaustavimo njihove vodeće igračice. Možemo da se nadamo pobedi samo ako, kao protiv Turske ispoštujemo naš koncept do poslednjeg detalja – poručila je srpska selektorka.
Ona je istakla da je od izuzetnog značaja da u svakom trenutku svih pet košarkašica na parketu funkcionišu kao jedna.
-Divno je što smo obezbedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali to je nešto što nas tek očekuje. Ovo je realnost, nešto što je na dohvat ruke, ali opet tako daleko. Da bi se na kraju radovale potrebno je da uložimo i poslednji atom snage, koncentracije i vrhunske pripreme. Verujem da smo sposobne to da uradimo – zaključila je Maljkovićeva.
Utakmica između Srbije i Belorusija igra se u petak od 18 sati u sportskoj dvorani u Budimpešti. 

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati utakmica 19. kola i tabela