Serbia-Team-20 2015

Mladi košarkaši Srbije trijumfalno okončali prvu fazu EP

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju Grčke sa 80:62 (17:15, 17:11, 19:17, 27:19), pa je trijumfalno okončala prvu fazu šampionata Evrope u Italiji.
Izabranici selektora Vladimira Đokića prošli su u nastavak takmičenja s maksimalnim učinkom u B grupi nakon što su prethodno pobedili Letoniju (69:56), Bugarsku (104:61) i Izrael (100:74).
Četvrtim trijumfom u nizu mladi srpski košarkaši preneli su u drugi deo šampionata maksimalna četiri boda.
Do nove pobede došli su gotovo rutinski, igrajući taman koliko je bilo potrebno za slavlje, čuvajući snagu za mnogo važnije duele koji slede.
-Utakmica nije imala rezultatski značaj, ali smo želeli da ostanemo u dobrom ritmu i nastavimo sa pobedama. Imali smo plan da neke igrače odmorimo, a onima koji su manje igrali na prva tri susreta damo veću minutažu. Generalno, sve je prošlo kako smo zamislili, potpuno smo kontrolisali utakmicu i došli do trijumfa bez većih problema. Dobro će nam doći slobodan dan kako bi što sprennije dočekali drugu fazu šampionata – rekao je pomoćni trener u stručnom štabu reprezentacije Nenad Čanak, a prenosi KSS.
Sigurnoj pobedi najviše su doprineli Zagorac sa 18, Rebić i Jaramaz sa po 12 i Kaplanović sa 11 poena, dok su kod Grka bolji od ostalih bili Lapis sa 15 i Hristodulu sa 14.

Povezana vest:  Počeo Aqua Viva Sport Ušće Hoops Challenge košarkaški turnir

PHOTO: KSS