Crvena zvezda One team Telekom Srbija ucesnici i organizatori projekta

Crvena zvezda „One team“ Telekom Srbija najbolji u Evroligi

Po izboru Evrolige i njene CSR organizacije „One team“, projekat košarkaškog kluba Crvena zvezda i Telekoma Srbija pod nazivom „Learning2play“ proglašen je za najbolji projekat svih klubova u Evropi. Na velikom Evroliginom samitu u Barseloni, direktor marketinga Crvene zvezde Telekom, Filip Sunturlić, održao je predavanje na kome je prezentovao retrospektivu organizacije i realizacije čitavog projekta.
Filip Sunturlić zahvalio se Telekomu Srbija i svim partnerima i sponzorima koji su pružali podršku tokom cele sezone. „Ove godine naš trud je bio prepoznat i od strane Evrolige i zato slobodno mogu reći da je ovo kruna našeg dosadašnjeg rada. Zvezda se svojim odličnim rezultatima na terenu visoko kotira u Evroligi, a ovo je dokaz da i van terena Zvezda kao klub spada u sam vrh“, izjavio je Sunturlić.
Vest o uspehu projekta „Learning2play“ sa zadovoljstvom je primljena i u kompaniji Telekom Srbija. „Izuzetno smo ponosni što se još jednom pokazalo da sportski duh, fer plej i timski rad donose odlične rezultate, kao i što je poruka koju smo podelili sa mladim učesnicima projekta prepoznata i visoko ocenjena i od strane organizacije Evroliga i svih timova koji se takmiče u Evroligi i Evrokupu. Kao društveno odgovorna kompanija posebno vodimo računa o mladima i obrazovanju, a ovaj projekat bio je lep način da znanje i obrazovanje steknu i kroz sport. Posebno nam je drago i zbog činjenice da je ovo naše drugo priznanje od strane Evrolige, jer smo i sa prethodnim projektom „One team“, 2013. godine, osvojili priznanje za najbolji primer rada i partnerstva“, istakla je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija, Marija Bošković.
Projekat „Learning2play“, čiji partner je bila i Specijalna olimpijada Srbije, podsećamo, osmišljen je tako da uz pomoć popularnog sporta, košarke, prenese poruku o značaju sporta i zdravog načina života, ali da u isto vreme posluži kao sredstvo za pokretanje pozitivnih promena u društvu kroz podršku uključivanju osetljivih društvenih grupa u svakodnevne životne tokove. Osnovni cilj akcije „Kroz igru učimo – Learning2play“ bio je da se skrene pažnja na opismenjavanje mladih koji nisu imali priliku da steknu odgovarajuće elementarno obrazovanje, a košarka je pomogla da se usvajanje znanja odvija na zabavan i zanimljiv način. Tokom šest nedelja, učenici specijalnih škola u Pančevu, Umki, Zrenjaninu, Pirotu i Čačku imali su priliku da zajedno sa svojim vršnjacima iz redovnih osnovnih škola na zabavan način, učeći kroz igru, savladaju gradivo uz podršku svojih profesora, ali i organizatora i partnera ovog projekta.

Povezana vest:  NBA i TV3 Grupa proširuju partnerstvo i obezbeđuju do sada najekstenzivnije pokrivanje NBA na Baltiku