vilijams cz neptunas

Zvezda: Rigorozna kazna za Vilijamsa

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da će Amerikanac Markus Vilijams, ukoliko se definitivno utvrdi da je koristio marihuanu, biti rigorozno kažnjen.
Prema prvim informacijama Vilijams je bio pozitivan na antidoping testu posle prve finalne utakmice plej-ofa KLS protiv Partizana.
-Na osnovu nalaza Antidoping agencije Republike Srbije KK Crvena zvezda Telekom konstatuje da je doskorašnji košarkaš crveno-belih Markus Vilijams bio pozitivan prilikom testa na nedozovljene supstance koji je urađen 12. juna. Analize uzorka A koje su urađene u Beeu su pokazale da je Vilijams bio pozitivan na marihuana – navodi se u saopštenju na sajtu kluba.
Zvezda podseća da Vilijams ima pravo da o svom trošku, u roku od sedam dana, pošalje pismeno izjašnjenje o celom slučaju ili zatraži analizu B uzorka, što mu je klub i sugerisao. Ukoliko to ne učini uzorak A će se smatrati kao validan i konačan.
-KK Crvena zvezda Telekom se maksimalno zalaže za sve vrednosti koje propagira sport i zdušno se bori protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava. Iz tog razloga sačekaćemo konačnu potvrdu Antidoping agencije Republike Srbije, kao i odluku KSS-a i ukoliko se konačno utvrdi da je Markus Vilijams bio pozitivan na nedozvoljenu suspstancu klub će doneti oštre disciplinske mere u skladu sa disciplinskim pravilnikom koji se rigorozno odnosi prema ovakvim slučajevima – zaključuje se u saopštenju.

Povezana vest:  EVROLIGA, Sjajna atmosfera na meču Crvena zvezda - Lokomotiva