covic i mladi cz

Čović: Potvrda da se u Zvezdi i FMP-u odlično radi sa mladima

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da tom ; klubu „služi na čast“ što ima šest košarkaša u reprezentaciji Srbije koja je evropski šampion do 20 godina.
-Zvezdi služi na čast što ima čak šestoricu igrača iz svog pogona koji su bili među nosiocima igre u ovoj zlatnoj reprezentaciji do 20 godina. To je još jedan dokaz ispravnosti sistema koji smo uspostavili i puta kojim idemo. Ovo je još jedna potvrda da se u Crvenoj zvezdi, kao i u FMP-u koji je naš razvojni tim, odlično radi sa mladim igračima – rekao je Čović za klupski sajt.
Mlada srpska selekcija je osvojila zlatnu medalju u Italiji na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Reprezentativci iz Zvezde i FMP-a, Nikola Rebić, Marko Tejić, Đorđe Kaplanović, Marko Gudurić, Dejan Davidovac i Dragan Apić, sredinom avgusta će biti priključeni crveno-belima na početku priprema za novu sezonu.
Čović je istakao da svi reprezentativci, članovi stručnog štaba i rukovodstvo saveza, zaslužuju sve čestitke.
-Ovo je ogroman uspeh srpske košarke. Osvajanje zlatne medalje i to uz besprekoran učinak od 10 pobeda iz isto toliko utakmica je rezultat koji zavređuje pažnju – dodao je on.
Čović je kazao da velike pohvale zaslužuju treneri prvih timova Zvezde i FMP-a, Dejan Radonjić i Milan Gurović, kao i njihovi asistenti.
-Kritikovani smo na početku prošle sezone da nam je potrebna četvorka. Međutim, odluka stručnog štaba, koju je rukovodstvo kluba zdušno podržalo, je bila da se prostor pruži kapitenu Luki Mitroviću i mladom Tejiću. Efekat svega toga na Tejiću smo imali prilike da vidimo u Linjanu. Spomenuću i primer Gudurića koji je proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata. Prethodne dve sezone Gudurić je prošao pripreme sa Crvenom zvezdom, ali je oba puta bila procena da će u FMP-u biti u prilici da se bolje razvija. Evidentno je da nismo pogrešili, a veliku pažnju mlađim selekcijama i talentovanim igračima poklanjaćemo i u budućnosti – rekao je Čović.

Povezana vest:  Zvezda dovela Šliba