aleks_maric_derbi_112. KOLO SUPERLIGE SRBIJE

Partizan deklasirao Zvezedu

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u hali Pionir u Beogradu ubedljivo ekipu Crvene zvezde sa 103:75 (25:24, 31:13, 27:26, 20:12), u derbi utakmici 12. kola Superlige Srbije.

Izabranicima Duška Vujoševića to je 11. pobeda u takmičenju, dok su crveno-beli zabeležili peti poraz.

Košarkaši Zvezde samo su u prvoj četvrtini uspeli da pruže kakav-takav otpor aktuelnom prvaku Srbije i da ostanu na jednom poenu zaostatka (24:25).

Povezana vest:  EFES KUP, Košarkaši Srbije deklasirali i Turke

U drugoj četvrtini crveno-beli su zaigrali zonsku odbranu, što je Partizan iskoristio na najbolji mogući način i za samo nekoliko minuta postigao čak šest „trojki“.

derbi_raspravaCrno-beli su na početku druge deonice napravili seriju 8:0 i poveli sa 33:24, a u 14. minutu, kada je Lorens Roberts pogodio „trojku“, prvi put su imali i dvocifreno vođstvo 38:28.

Usledile su još dve „trojke“ Petra Božića za prednost Partizana 44:28 i već tada je bilo jasno da će crno-beli osvojiti bodove u duelu s večitim rivalom.

Povezana vest:  Dva navijača Panatinaiskosa ranjena kalašnjikovom

Najveću prednost na utakmici crno-beli su imali u 24. minutu, kada je na semaforu stajalo 74:44, ali je Zvezda do kraja treće deonice smanjila na 20 razlike.

Zanimljiv je i podatak da je ekipa Crvene zvezde u poslednjoj četvrtini izašla iz bonusa tek 23 sekunde pre kraja.

Najefikasniji u Partizanu bio je Lester Mekejleb sa 23 poena, dva manje ubacio je Jan Veseli, a Dušan Kecman je postigao 13 poena. Nemanja Bjelica postigao je 18 poena za crveno-bele, jedan manje dao je Elmedin Kikanović, dok je Marko Kešelj ubacio 15 poena. Košarkaši Partizana u sledećem kolu, koje se igra u utorak, gostuje kod čačanskog Borca, dok će Crvena zvezda ugostiti Radnički iz Kragujevca.

Povezana vest:  Zvezda iz Atine kreće EL; Tomić:Da odigramo dobro i pobedimo