dusko_vujosevic_trener_parSUPERLIGA SRBIJE

Vujošević: Svaku utakmicu igramo maksimalno!

 

Posle utakmice na kojoj je Partizan u hramu košarke – Pioniru deklasirao Crvenu zvezdu rezultatom 103:75 trener crno belih Duško Vujošević je rekao:

-Utakmice koje su nam ostale do kraja ligaškog dela, iz samopoštovanja i poštovanja protivnika, moramo da odigramo maksimalno motivisano i borbeno. Od utakmice sa Hemofarmom, Zvezda je podigla igru na viši nivo. Igraju odgovorno, požrtvovano i disciplinovano. Iako je breme favorita na nama i pored igranja svaka 3 dana, ako ne igramo sa maksimalnom energijom i koncenracijom, neko će iskoristiti priliku da kazni eventualni pad u našoj igri. Moji igrači zaslužuju veliko poštovanje, jer i pored prisutnog umora igraju maksimalno angažovano i požrtvovano. Veliko hvala i publici, koja nas je podržala u važnoj utakmici. Zvezda je veliki klub, iako su slabiji od nas, ne smemo ih potcenjivati. Razliku u kvalitetu možemo pretvoriti na terenu samo ako više pretrčimo od protivnika.

Povezana vest:  Vujoševiću kažnjen sa 34.500 dinara zbog skidanja sakoa

Strateg Partizana se potom osvrnuo na detalje koji prosečnom gledaocu nisu vidljivi na prvi pogled.

-Ovo što ću sad reći ne odnosi se na Zvezdu, već na jedan drugi klub. Shvatam da su naši rezultati podigli ambiciju i motivisanost naših protivnika i ovo što ću sada konstatovati, govorim sa razlogom da zaštitim ekipu i klub. Stvara se atmosfera da kad se pusti normalna igra, niko nema šanse protiv Partizana i zbog toga se ulazi u igru na granici i preko granice faula svih 5 igrača. Sudija ako svira, svira jednom, a četvorici ne svira faul. Prilikom sviranja faula, skače cela klupa, svi igrači na terenu, ljudi koji stoje u ćošku pored klupe i vrši se pritisak na sudije da prestanu da sviraju faulove i da puste grubu igru i tako da uđu u šansu da naprave neku seriju. Mislim da treba da se obezbedi regularnost, da se sankcioniše gruba i ponašanje, i da se do plej ofa sve dovede u neke pristojne granice. Želimo da imamo ligu za respekt i poštovanje. Ovo govorim bez strategije da vršim pritisak, nego da se prepozna i sankcioniše strategija onih koji ne regularno vrše pritisak – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Sezona velikih očekivanja u Crvenoj zvezdi