djordjevic srb trening 18072015 0001

Đorđević: Ne bežimo od uloge favorita na EP

Selektor košarkaška Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegova reprezentacija ne beži od uloge favorita, ali je istakao da ima mnogo dobrih konkurenata u borbi za medalju na Evropskom prvenstvu.
-Ne bežimo od uloge favorita, ali po meni ima osam jakih favorita. Sve ekipe imaju za cilj odlazak na Olimpijske igre, što je i moj cilj u ovom dvogodišnjem radu, jer nas finale direktno vodi u Rio. Trudićemo se svim silama da dođemo do tog rezultata – rekao je Đorđević novinarima u Kranjskoj Gori.
Đorđević je dodao da pored Srbije, samo iz grupe u kojoj je ona uz Španiju, Nemačku, Tursku, Italiju i Island, ima četiri kandidata za medalju na Evropskom prvenstvu.
Srbija ima problema sa nekoliko povređenih igrača, a selektor je istakao da je siguran da će sve to biti sanirano uz odličan rad lekarskog tima na čelu sa profesorom Draganom Radovanovićem.
On je pohvalio odnos igrača prema radu.
-Za mene je to dobra stvar, kao čoveka koji teži da se iz treninga dođe do igre i spreme. Šteta što su zatvoreni treninzi, pa se ne vidi sa kolikom željom rade ovi momci – naveo je selektor.
Đorđević je rekao da su se individualni kvaliteti igrača podigli na viši nivo u odnosu na prethodni reprezentativni ciklus, što ga posebno raduje.
-Individualni kvaliteti su se podigli posle prošle sezone, igrači su nosioci u svojim ekipama, za razliku od prošle godine. Oni su se iskristalisali i to je dolazna snaga i dodatni motiv – rekao je Đorđević.
Kada je reč o Bobanu Marjanoviću, koji je zbog problema sa povredom otputovao u San Antonio, Đorđević je kazao da će se centar srpskog tima u utorak priključiti ekipi.
Na pitanje da li je siguran da će Marjanović doći, Đorđević je rekao: „Nije moje da pričam o tome u ovom trenutku, to su stvari koje štete našoj koncentraciji“.
-Naše je da se bavimo košarkom i koncentrišemo na igru, a šta će se desiti s njim, o tom potom. Na putovanju od 20 sati oteknu noge i Juseinu Boltu, a ne čoveku koji je visok 2,22 metra. Postoje one čarape za proširene vreme, šta znam… – naveo je selektor Srbije.
-Sve je jasno, i nama i njemu, pregledali smo ga i znamo o čemu se radi, ali protiv sile je jako teško igrati – dodao je Đorđević.
On je pohvalio centra Ognjena Kuzmića i rekao da u slučaju izostanka Marjanovića neće pozvati novog igrača u tim, već će na kontinentalni šampionat povesti neke od igrača koji su na pripremama.
Đorđević je naveo da će 12 igrača za Evropsko prvenstvo odrediti nakon poslednje pripremne utakmice.
Evropsko prvenstvo će se održati od 5. do 20. septembra u Nemačkoj, Letoniji, Hrvatskoj i Francuskoj.

Povezana vest:  Menini izabran za predsednika FIBA