dejan radonjic 19032015 002

12 igrača na prvoj prozivci Dejana Radonjića

Početak priprema za novu sezonu za košarkaše Crvene zvezde Telekom zakazan je za ponedaljak 10. avgust kada će u specijalističkoj ordinaciji Vita Maxima biti obavljeni neophodni medicinski testovi i lekarski pregledi. Na prvoj prozivci koju će obaviti trener Dejan Radonjić sa svojim stručnim štabom, naći će se: Branko Lazić, Stefan Jović, Marko Tejić, Nikola Rebić, Đorđe Kaplanović, Nikola Čvorović, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Dragan Apić, Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević i Brano Đukanović. Radu prvog tima od 17. avgusta biće priključeni Aleksa Radanov, Boriša Simanić i David Miladinović koji su dobili zasluženi odmor nakon završenih obaveza u juniorskoj reprezentaciji Srbije.
– Ovaj spisak nije nikakvo iznenađenje. Kao što smo i najavili, na startu priprema će biti značajan broj mladih igrača kojima ćemo posvetiti veliku pažnju. Želja je da im pružimo priliku da se nametnu, ali i da ih navikavamo na sistem rada u prvom timu. Cilj je da iz godine u godinu iz sopstvenog pogona promovišemo što je moguće više prvotimaca – počinje priču trener crveno-belih Dejan Radonjić.
Nova sezona Zvezdi donosi mnogo izazova i puno utakmica. Trener Dejan Radonjić kao i do sada najavljuje veliki rad.
– Prošle sezone smo odigrali čak 80 utakmica, imali smo zgusnut raspored koji je bio dodatno opterećen čestim i dugim putovanjima. Ekipa je sve to dobro podnosila pre svega zahvaljujući odličnom radu tokom pripremnog perioda gde je napravljana kvalitetna baza. To će nam biti prioritet u narednom periodu – naglašava Radonjić.
Crvena zvezda je u odnosu na tim iz prošle godine ostala bez četvorice nosilaca igre Marjanovića, Vilijmsa, Dženkinsa i Kalinića, a u dosadašnjem delu preloznog roka pojačala se centrom Sofoklisom Skorcanitisom.
– On je prepoznao da je Crvena zvezda prava sredina za njega i klub u kome može dalje da napreduje što na neki način predstavlja i priznanje za naš rad. Nimalo slučajno, jer Boban Marjanović je kao član najbolje petorke Evrolige potpisao ugovor sa San Antoniojom, Nikola Kalinić je napravio najveći transfer u istoriji Crvene zvezde i pojačao Fenerbahče – kratko je zastao Radonjić i potom dodao:
– Intezivno radimo na skautiranju velikog broja igrača i nadam se da ćemo u narednom periodu angažovati igrače koji će nam omogućiti da imamo konkurentan tim u svim takmičenjima – zaključio je Radonjić.
Nova takmičarska sezona za KK Crvena zvezda u ABA ligi počinje utakmicom sa Mega Leksom 2. oktobra u Pioniru.

Povezana vest:  ABA LIGA, Ubedljiva pobeda Metalca nad Levskim