djordjevic srb trening 18072015 0001

Đorđević: Francuska favorit na EP, ali i mi želimo medalju

Selektor košarkađke reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je zadovoljan dosadašnjim delom priprema i da jedva čeka predstojeće utakmice kako bi se nacionalni tim što bolje uigrao za Evropsko prvenstvo.
Srpski košarkasi će u sredu imati priliku da se revanširaju Francuzima za poraz u Nansiju (78:65), dok će za vikend, takođe u Kombank areni, ucestvovati na tradicionalnom turniru Trofej Beograda.
-Ulazimo u sferu kako ova reprezentacija treba da igra, da odbrana bude prvo oružije sa kojim želimo da se suprostavimo svim selekcijama, pa i ekipi Francuske. Francuzi dolaze u najjačem sastavu i imaju savršenu atmosferu u timu. Ovo je prvi susret reprezentacije pred publikom u Beogradu posle srebra iz Španije. Kao i svaku utakmicu do sada idemo na pobedu, koja može da bude jako važna u nastavku priprema – rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Kombank areni.
On je dodao da su Miloš Teodosić i Zoran Erceg počeli da rade sa timom, dok će se Dragan Milosavljevič za par dana priključiti ekipi.
-Vraćamo se posle tri nedelje u Beograd, prošli smo pripreme u Kranjskoj Gori i turnir u Francuskoj, koji nije bio lak za igrače zbog visoke temperature u Vilerbanu i Nansiju. Francuzi su igrali sa četvoricom kosarkasa više od 25 minuta. Očigledno im je bilo stalo da pobede reprezentaciju Srbije i daju nam poruku – istakao je Đorđević.
On je ulogu favorita na EP prepustio „trikolorima“, koji brane titulu osvojenu na prošlom šampionatu u Sloveniji.
-Mi smo jedna od ekipa koja ce ići na medalju, nema razloga da se krijemo, ali Francuzi su prvi favoriti. Oni brane titulu, igraju postenu košarku, Dijao je pravi kapiten i lider tima zajedno sa Parkerom – rekao je Đorđević.
Tokom boravka u Beogradu kosarkaski reprezentativci će se ukljuciti u akciju Udruženja za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibriozom koja ima za cilj da upozna javnost o retkoj, genetski uslovljenoj, progresivnoj i neizlečivoj bolesti.
Prvenstvo Evrope biće odrzano od 5. do 20. septembra u Francuskoj, Hrvatskoj, Letoniji i Nenačkoj.
Srbija će igrati u grupi B u Berlinu sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i Nemačkom.

Povezana vest:  KSS: Bez odluke o preuzimanju lige