sasa djordjevic nemanja nedovic

Đorđević: Raduje odnos prema igri, na pravom smo putu

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević istakao je posle pobede nad Kinom (95:55) na turniru „Trofej Beograda“ da je zadovoljan odnosom igrača i dodao da se ekipa nalazi na pravom putu uoči početka prvenstva Evrope.
-Pohvalio bih igrače za odnos prema igri, ispoštovali su dogovor iz svlačionice i to me jako raduje. Sutra nas očekuje utakmica s Rusijom, koja će biti u jačem sastavu nego prošli put kada smo se sastali. Bez obzira na rezultat moja filozofija je uvek da ekipa igra najjače što može jer je to respekt prema nacionalnom dresu. Vidi se da smo na pravom putu, momci su koncentrisani i nemam zamerke. Naša igra može biti tečnija i radimo na tome – rekao je Đorđević na konferenciji za medije posle utakmice.
On je poručio da je većina igrača spremna, kao i da je Bogan Bogdanović zbog bola u leđima propustio današnju duel.
-Bogdanović se već par dana žali na povredu leđa, ali dao je dosta na pripremama, radio je puno i radi preventive smo odlučili da preskoči meč. Sutra će biti u sastavu. Teodosić i Erceg su ušli i pokazali da su 100 posto spremni. Milosavljević je odradio zagrevanje i on je u dobrom stanju. Raduljici je nos „razbijen“, ali mu nije slomljen. Dangubiću su ušili usnu, ali vratio se na teren –  istakao je Đorđević.
Selektor nacionalnog tima pozvao je navijače da podrže tim u finalnoj utakmici protiv Rusije, koja je i ujedno poslednja utakmica koju će selekcija odigrati u Srbiji pred EP.
-Pozivamo navijače da u što većem broju dođu na sutrašnju utakmicu, a mi ćemo im se zalaganđem i igrom na parketu odužiti – zaključio je selekor. 
Nemanja Dangubić rekao je da je njegov tim odigrao još jednu kvalitetnu utakmicu.
-Kvalitetna utakmica i nastavljamo sa pripremama za Evropsko prvenstvo. Okrećemo se sutrašnjoj utakmici s Rusijom i pokušaćemo da odigramo na nivou – rekao je mladi bek Crvene zvezde. 
Reprezentacija Srbije finalu utakmicu „Trofej Beograda“ igra sutra sa selekcijom Rusije od 20.30 sati u Kombank areni. 

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014,Košarkaši Litvanije prvi polufinalisti prvenstva sveta

PHOTO: Ivica Veseilnov /ATAIMAGES