nedovic srb rus

Košarkaši Srbije osvojili turnir „Trofej Beograda 2015“

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je turnir „Trofej Beograda 2015“ posto je večeras u finalnoj utakmici savladala selekciju Rusije sa 95:61 (27:12, 12:19, 31:13, 25:17).
Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića tako su se na najbolji mogući način oprostili od domaće publike pred učešće na prvenstvu Evrope.
Srpski košarkaši su i četvrtu godinu zaredom trijumfovali na turniru, koji se u Beogradu održava od 2012. godine, a u sklopu priprema za velika tamičenja.
Bila je ovo druga utakmica između Srbije i Rusije ovog leta, pošto su se dve selekcije prethodno sastale 8. avgusta u Lionu, gde su srpski košarkaši takođe trijumfovali rezultatom 75:56.
Večaršnji meč odigran je u Kombank areni pred oko 12.000 gledalaca , a sudili su Saša Maričih (Kraljevo), Vladimir Jevtović (Beograd) i Nemanja Ninković (Beograd).
SRBIJA: Teodosić 12, Simonović 7, Bogdanović 2, Bjelica 5, Marković 7, Kalinić 12, Kešelj 2, Raduljica 15, Erceg 5, Štimac 8, Mitrović, Nedović 13, Dangubić, Kuzmić.
RUSIJA: Zubkov 5, Patev 4, Fridzon 16, Vjalcev, Antonov 4, Monja, Kvostov 3, Ponkrašov 13, Voroncevič 4, Antipov 6, Kulagin 5, Desjantikov, Kurbanov.
Reprezentacija Srbije loše je otvorila susret i Rusi su uglavnom iz reketa dolazili do lakih poena. Međutim, ulaskom Miloša Teodosića Đorđevićevi izabranici su zaigrali mnogo ozbiljnije I serijom 23:3 došli do prve kapitalne prednosti.
Već u tim momentima bilo je jasno da će Srbija lako doći do trofeja.
Novoimenovani kapiten je ulaskom u igru doneo sigurnost u napadu i karakterističnim asistencijama i šutevima „mamio“ uzdahe gledalaca. U tim trenutcima ruska selekcija nije imala odgovor za Teodosićevu igru u napadu i snažnu defanzivu domaćeg tima.
U drugoj četvrtini ruska selekcija zaigrala je dosta ozbiljnije ipreko Fridzona prišla na minus šest (39:33), ali je posle tajm-auta selektora Đorđevića igra opet počela da liči na onu iz prve deonice. U tim momentima Srbija je zaigrala angažovano u oba pravca i ponovo se „odlepila“ na pristojnu razliku.
Do kraja susreta Srbija je samo povećavala prednost koja je u jednom trenutku iznosila i plus 35. Publika je mogla da vidi na delu pravu snagu srpskog tima, dok se selekcija Rusije, čiji je nastup na Evropskom prvenstvu proteklih nedelja bio pod znakom pitanja, pokazala kao nedostojan protivnik.
Na ovom susretu selekor Đorđević je dao šansu svim igračima, dok su Dragan Milosavljević, Stefan Pot i Nikola Milutinov meč posmatrali u civilu.
Oba tima izašla su na teren u majicama Udruženja za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibriozom koja ima za cilj da upozna javnost o ovoj retkoj, genetski uslovljenoj, progresivnoj i neizlečivoj bolesti.
Sa 12 poena i pet asistencija za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je Teodosić, kome je nagradu uručio potpredsednik KŠ Igor Rakočević.
Reprezentacija Srbije pre Evropskog prvenstva odigraće pripremni turnir u Izraelu, gde će se sastati sa domaćinom i selekcijom Ukrajine, a potom će odmeriti snage sa Slovenijom u Ljubljani i Banjaluci.
Na šampionatu Evrope, kojeg od 5. do 20. septembra zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Letonija i Nemačka, Srbija će igrati u B grupi, u Berlinu, sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i domaćinom Nemačkom.

Povezana vest:  Radonjić: Čvršće i agresivnije protiv Igokee

PHOTO: Ivica Veselionov/ATAIMAGES