sasa djordjevic nemanja nedovic
Đorđević: Odličan pristup, ali treba još da napredujemo
 
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ponovo je večeras pohvalio svoj tim za pristup utakmici i ocenio da tim treba još da napreduje do početka Evropskog prvenstva.
-Ponavljam reči od juče: odličan pristup igri, košarci, zadacima. Koncentracija je bila na zavidnom nivou, uz neke greške. Kako da se komentariše rezultat osim da je prijateljska utakmica? Treba utakmicu analizirati s naše strane, treba da popravimo neke stvari, fizičku formu pre svega -rekao je Đorđević novinarima posle meča u beogradskoj Areni.
Srbija je večeras pobedila sa 95:61. Selektor je kazao da veruje i u nosioce igre i da su oni i večeras pokazali koliko znače timu.
-Moram ponovo da javno pohvalim igrače. Nemojte da mislite da sam zadovoljan. Ja nikad nisam zadovoljan. Moramo bolje, možemo bolje, moramo da budemo spremniji. Cilj je da odemo tamo sa verom u sebe. Od početka se bavimo sobom, greškama, taktičkim zamislima…Ne bavimo se protivnikom. To je psihološka priprema za nas – rekao je Đorđević.
Selektor je kazao da Stefan Pot neće nastaviti pripreme, ali ne i kada će konačno skratiti spisak.
– Bjelica mi je rekao da bi poveo sve igrače na Evropsko prvenstvo, i ja bih. Svi oni zaslužuju da idu. Svi idemo u Izrael – rekao je Đorđević.
Srbija je u Izraelu trebalo da igra protiv domaćina i Ukrajine, ali je meč sa Ukrajincima otpao, tako da će odigrati dva meča sa Izarelom.
Selektor je kazao da je Dragan Milosavljević spreman i da će igrati u Izraelu. On je ocenio i da je grupa Srbije (Španija, Nemačka, Turska, Italija, Island) jako teška.
-Ekipe iz naše grupe igraju sa mnogo igrača koji godinama igraju u NBA. To je najteža grupa ikada…Doduše, nikada nije bilo ovoliko timova na Evropskom prvenstvu. Biće jako jako interesantna grupa. Nemamo pravo da budemo prepotentni i arogantni. Nemamo prava da idemo drugačije nego sa nogama na zemlji. Svesni smo snage drugih, ali i svoje snage. Idemo da budemo snažni i jaki. Poštujemo svakog protivnika, ali nikom ne kažemo da je bolji dok nam to ne pokažu na terenu – rekao je Đorđević.
Kapiten Miloš Teodosić bio je jako zadovoljan posle meča.
-Odigrali smo sjajnu utakmiucu. Rusija nije toliko nekvalitetna ekipa koliko smo mi kvalitetno odigrali. Igrali smo jednu sjajnu utakmucu 40 minuta, pre svega u odbrani pa onda u napadu. Ovo je ritam koji treba da nas predstavlja u narednim utakmicama. Treba još dosta da radimo i napredujemo da bismo bili pravi na Evropskom prvenstvu – rekao je Teodosić.
Selektor Rusije Jevgenij Pašutin pohvalio je igru Srbije.
-Bila je ovo teška utakmica. Srbija je jako dobar tim i igra odbranu na ivici faula. Bili smo znatno slabiji u skoku, igrali smo baš loše i nije bilo moguće da pobedimo. Ekipa nije u formi, ali to nije izgovor. Nema izgovora…Naš cilj na EP je plasman na Olimpijske igre. Grupa je teška, probaćemo da se spremimo – rekao je Pašutin.
Povezana vest:  Bilić: U Evroligu ide prvak i najbolje plasirana ekipa