toni kukocNBA VESTI

Toni Kukoč se vratio u Bulse

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč, koji je sa Čikagom osvojio tri trofeja u NBA, postao je savetnik predsednika kluba Majkla Rejnsdorfa, a jedan od zadata će mu biti da promoviše Bulse u svetu.
-Samo nekoliko minuta je dovoljno biti uz Tonija da bi cenio njegovu ličnost, strast i profesionalizam i prepoznao doprinos koji će pružiti našoj ekipi u svojoj novoj ulozi. Toni će raditi širom organizacije i imaće različite uloge. Svojim iskustvom će doneti vrednost, bez obzira da li će to biti vezano za strane igrače u našoj ekipi ili prilikom objašnjavanja našim partnerima i navijačima što to znači biti ‘bul’. Toni će biti naš snažni predstavnik – rekao je Rejnsdorf, prenela je Hina.
Kukoč je za Bulse igrao od 1993. do 2000. godine uz legendarne igrače Majkla Džordana i Skota Pipena.
-Uzbuđenje i čast je opet biti deo ekipe koja je definisala moju igračku karijeru ovde u SAD. Bulsi su postali moja porodica i stvarno se radujem budućnosti – rekao je Kukoč.
Na novom poslu Kukoč će se pridružiti Pipenu koji je savetnik predsednika kluba od 31. oktobra 2012. godine.
Kukoč je u NBA proveo 13 sezona, od kojih sedam u Bulsima, a 1996. godine je proglašen za najboljeg šestog igrača lige. Od 1996. do 1998. osvojio je tri NBA prstena.

Povezana vest:  Svetislav Pešić veruje u Srbiju i selektora Đorđevića

PHOTO: Isaac Brekken/Getty Images Entertainment