teodosic srb nem
EP 2015
Teodosić: Pokazali smo jedinstvo
Kapiten Miloš Teodosić rekao je posle današnjeg trijumfa košarkaške reprezentacije Srbije nad Nemačkom u utakmici drugog kola Grupe B Evropskog prvenstva, da je ekipa pokazala jedinstvo i dodao da slobodan dan dolazi u pravo vreme.
-Pokazali smo i danas i juče da smo svi kao jedan i da možemo da igramo protiv svakoga, da igramo kao tim. Nisam samo ja ekipa… Imao sam na početku nekoliko promašaja i ispao sam iz ritma. Doći će šut vremenom… To je sve stvar koncentracije i nervoze. Mislim da smo zasluženo pobedili – rekao je Teodosić novinarima u Berlinu.
Srbija je danas u Berlinu pobedila Nemačku sa 68:66 u drugom kolu Grupe B Evropskog prvenstva. Pobedu je Srbiji doneo Nemanja Bjelica košem 0,9 sekundi pre kraja teške i neizvesne utakmice.
Ponedeljak je na šampionatu dan odmora za selekciju Srbije, koja će se u utorak u trećem kolu sastati sa Islandom.
-Pravo vreme da se odmorimo i spremimo za sledeće utakmice. Da razmislimo i o Španiji i Nemačkoj. za Island nikada nisam mislio da su ‘topovsko meso’. Danas svi igraju košarku, to nije fraza. Očekujem nezgodan i težak meč protiv ekipe koja kao i mi često igra sa dve ‘četvorke’. Sve u svemu verujem da ćemo da pobedimo – dodao je Teodosić.
 
PHOTO: Boris Streubel/Bongarts
Povezana vest:  Nikolić: Bilo bi boljih rezultata da stalno ovako igramo