EuroBasket 2015 logo
EP 2015
Italija nadigrala Island, pobeda Slovenije
 
Košarkaška reprezentacija Italije ostvarila je danas prvu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto je u utakmici drugog kola Grupe B savladala Island sa 71:64, a do prvog trijumfa na kontinentalnom šampionatu u Grupi C došla je i Slovenija, koja je sa 79:68 slavila protiv Gruzije.
Selekcija Islanda, koja je i protiv Nemačke u prvom kolu pružila dobar otpor, bila je nadomak trijumfa nad Italijom, pošto je vodila sa 62:59 pet minuta pre kraja susreta.
Ipak, Italija je u završnici uspela da nadigra Islanđane, koji su zabeležili drugi poraz na šampionatu Evrope.
Italiju je do pobede predvodio Alesandro Đentile sa 21 poenom, a Marko Belineli dodao je 12. ;U selekciji Islanda istakao se Haukur Palson sa 17 poena, dok je Hlinur Beringson ubacio 14.
U Grupi B u Berlinu sutra je slobodan dan na šampionatu, pa će tek u utorak Italija igrati protiv Španije, dok će se Island sastati sa Srbijom, koja je ranije danas savladala Nemačku sa 68:66.
Slovenija je veoma dobrom igrom od početka do kraja utakmice nadigrala Gruziju, koja je zabeležila i drugi poraz u Grupi C u Zagrebu.
Slovence je do prvog trijumfa predvodio Klemen Prepelić sa 21 poenom, a jedan manje ubacio je Jaka Klobučar. Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič dodao je 12.
U reprezentaciji Gruzije, koju predvodi srpski trener Igor Kokoškov, istakao se Tornike Šengelija sa 21 poenom.
Slovenija će u trećem kolu u utorak igrati protiv Holandije, dok se Gruzija sastaje sa Grčkom.
Povezana vest:  EVROKUP, Lokomotiva iz Kubana osvojila trofej u Evrokupu