raduljica kzn

Raduljica: Bilo je teško, iako rezultat to ne pokazuje

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica izjavio je danas da je utakmica protiv Islanda bila teška, uprkos ubedljivoj pobedi od 93:64.
-Jako atipična ekipa, preuzimaju sve u odbrani, bilo je teško da igramo protiv njih iako rezultat ne pokazuje. Svi šutiraju za tri poena, svi su iste visine, bilo mi je teško kada me izvuku van reketa – rekao je Raduljica posle meča.
On je istakao da ekipa nije potcenila selekciju Islanda.
-Igrali smo skoncetrisano, nismo ih potcenili, jer ovakvu ekipu ne smeš da potceniš. Idemo dalje, na pobedu u svakoj utakmici, nema kalkulacija. Možemo samo da dižemo igru i formu, idemo da dobijemo sve utakmice – poručio je Raduljica.
Raspoložen za igru protiv Islanđana bio je Nemanja Nedović, koji je meč završio sa 15 poena.
-U nekim momentima bilo je teže danas nego na prehodnim mečevima. Islanjdani su jako nezgodni, trebalo nam je vremena da se naviknemo na njihovu igru. Sledi susret sa Turskom, reč je o jako dobrom timu. To je bitna utakmica, jer želimo da obezbedimo prvo mesto i maksimalno ozbiljno ćemo joj pristupiti – rekao je Nedović.
Krilni igrač Marko Simonović rekao je da je nacionalni tim zabeležio značajnu pobedu. 
-Dobra utakmica za nas, razigrali smo glavne igrače. Island je nezgodna ekipa, kada se rastrče i pogode šuteve za tri poena mogu da naprave problem. Zabeležili smo bitnu pobedu i sada imamo sjajnu situaciju. Učinićemo sve da pobedimo Tursku, ali da bismo to uradili moramo da zaustavimo Diksona i Iljasovu – rekao je Simonović.

Povezana vest:  Portoriko bolji od Argentine, treći na Trofeju Beograda