vujosevic poc priprema

Upravni odbor KK Partizan smenio Vujoševića

Novi Upravni odobr Košarkaškog kluba Partizan razrešio je danas Duška Vujoševića sa funkcije trenera.
-Upravni odbor KK Partizan NIS na prvom sastanku odlučio je da otvori novo poglavlje u istoriji kluba i ne produži saradnju sa Duškom Vujoševićem, već da ukaže poverenje novom treneru – navodi se u saopštenju na sajtu kluba.
Kako se navodi u saopštenju, procenjeno je da „na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti treba krenuti sa novim snagama i energijom u oporavak kluba“. UO se zahvalio Vujoševiću na svemu što je uradio za Partizan.
-Vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke. Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike – navodi se u saopštenju.
Prema oceni novog rukovodstva, Vujošević i bivši predsednik Partizana Predrag Danilović najzaslužniji su za dominaciju crno-belih od 15 godina.
-Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom – piše u saopštenju.
Vujošević je u tri navrata bio trener Partizana. Prvi put crno-bele je predvodio u sezoni 1990/91, te od 2001. do 2010. godine i na kraju od 2012. Ranije danas na Skupštini kluba za novog predsednika crno-belih izabran je Nikola Peković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami ne zna za prepreku