EuroBasket 2015 logo

Italija pobedila Španiju, Hrvatska bolja od Makedonije

Košarkaška reprezentacija Italije savladala je večeras u Berlinu Španiju sa 105:98 (19:20, 23:25, 31:18, 32:35) u utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva. Italiju je do druge pobede na šampionatu predvodio Danilo Galinari sa 29 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je Marko Belineli dodao 27 poena.
Kod Španaca je najzapaženiju ulogu imao Pau Gasol, koji je postigao 34 poena, a uz to je ima 10 skokova i pet asistencija. U selekciji Španije jedino je još Nikola Mirotić imao dvocifren učinak – 13 poena.
Španija je posle prvog poluvremena bila u vođstvu, međutim, Italijani su sjajnom igrom u trećoj deonici, u kojoj su imali samo četiri promašaja iz igre, preokrenuli rezultat, čak su stigli i do dvocifrene prednosti, koju su Španci nisu uspeli da sustignu.
Španiji je ovo drugi poraz u Grupi B, pa se tako posle trećeg kola nalaze na deobi četvrtog mesta sa Nemačkom, koja je ranije danas poražena od Turske sa 75:80.
U prvom meču dana u Berlinu Srbija je ostvarila treću pobedu u Grupi C, pošto je savlada Island sa 93:64. U Grupi C u Zagrebu Hrvatska je sa 73:55 savladala Makedoniju.
Hrvatima je ovo bila druga pobeda na kontinentalnom šampionatu, a do trijumfa ih je predvodio Dario Šarić sa 15 poena, dok je Bojan Bogdanović postigao 13. U selekciji Makedonije istakao se Predrag Samadžirski sa 10 poena.
Slovenija je u prvom meču dana u Grupi C sa 81:74 pobedila Holandiju, a potom je Grčka savladala Gruziju sa 79:68.
Grčka je prva sa maksimalnim učinkom u Grupi C, dok Hrvatska i Slovenija imaju po dve pobede i poraz, a Holandija i Makedonija po jedan trijumf iz tri utakmice. Gruzija je poslednja, šesta bez pobede.

Povezana vest:  Klipersi bolji od Majamija u prijateljskom meču