srb tur

Srbija deklasirala i Tursku

Košarkaška reprezentacije Srbije pobedila je danas u Berlinu selekciju Turske sa 91:72 (30:14, 23:21, 18:24, 20:13) u četvrtom kolu B grupe prvenstva Evrope.
Srpski košarkaši odigrali su možda i najbolji meč na šampionatu tokom kojih su u potpunosti nadigrali i deklasirali protivnika. 
Ovim trijumfom Srbija je najverovatnije izborila prvo mesto u grupi, koje u nastavku takmičenje donosi lakšeg protivnika.
Izabranici Aleksandra Đorđevića zadržali su maksimalan učinak i u dobrom raspoloženju dočekuju sutrašnji meč protiv Italije.
Đorđević tim održao je pravi čas košarke u prvom poluvremenu. Sve je funkcionisalo u timu Srbije – čvrsta odbrana, kontrola skoka, brza igra i kontranapadi, a proradio je i šut za tri poena. 
Posle početnih 7:7 usledila je serija od 15:0 u kojoj je sa dve „trojke“ prednjačio Nikola Kalinić. Maksimalna prednost zabeležena je sredinom druge četvrtine kada je na semaforu bilo plus 21 – 43:22.
Kapiten Miloš Teodosić predvodio je ekipu u tim trenucima i sjajnim asistencijama pronalazio saigrače. Košarkaš moskovskog CSKA zabeležio je 13 proigravanja, a najviše koristi od njegovih asistencija imao je Miroslav Raduljica, koji je bio najefikasniji igrač na utakmici sa 20 poena.
Turska je u nastavku meča smanjila ubedljivu prednost, ali sem priliska na minus 12 nisu imali snage.
Narednu utakmicu Srbija igra sutra od 14.30 protiv Italije.

Povezana vest:  Bogdanović blizu tripl-dabla, ostali srpski košarkaši bez minuta u NBA ligi