dejan milojevic press (4)

Milojević: Srpski tim ima sve što je potrebno za zlato

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević, član zlatne generacije srpskih košarkaša sa prvenstva Evrope u Turskoj 2001. godine, uveren je da sadašnji tim može da ponovi taj uspeh i na dominantan način dođe do trofeja.
Uspeh u Turskoj, još pod imenom Jugoslavija, ostvarila je generacija koju su predvodili Dejan Bodiroga i Predrag Stojaković, a sem Milojevića u ekipi je bio i njegov asistent u Mega Leksu – Veselin Petrović.
-To je svakako jedna od najdražih uspomena iz moje igračke karijere. Tokom celog prvenstva smo bili dominantni uz sjajnu atmosferu u ekipi i na kraju smo zasluženo došli do zlata. Bila je to sjajna generacija igrača i jedno od najdominantnije osvojenih šampionata. Sećam se da smo pod vođstvom Svetislava Pešića igrali fantastičnu odbranu i prilično ubedljivo pobeđivali sve protivnike – rekao je Milojević.
On je dodao da optimizam kada je u pitanju rezultat izabranika Aleksandra Đorđevića gradi na činjenici da i sadašnji tim krasi sjajna atmosfera.
-U dosadašnjem toku šampionata pružali smo vrlo dobre partije, iz utakmice u utakmicu podižemo formu i igramo sve bolje. Krasi nas sjajna atmosfera u ekipi, što je jako važno, a svaki igrač jasno zna svoju ulogu u timu – rekao je Milojević.
Prema Milojevićevim rečima druga uzastopna medalja na velikom takmičenju bila bi veliki podstrek za košarku u Srbiji i izrazio nadu da će Đorđevićevi izabranici izboriti direktan plasman na Olimpijske igre.
-Sa velikim zadovoljstvom gledam utakmice naše reprezentacije na Evrobasketu. Igramo jako dobro, a za medalju je često potrebna sreća u odlučujućim trenucima i nadam se da ćemo je uz ovoliku borbenost i požrtvovanost zaslužiti. Na ovako jakom Evropskom prvenstvu svaka medalja bila bi veliki uspeh – rekao je Milojević.
Trener Mega Leksa pozvao je publiku da u što većem broju dođe u Kraljevo, gde će za vikend biti održan turnir uz učešće Crvene zvezde, solunskog PAOK-a i turskog Trabzona.
-Verujem da se publika uželela košarke i da će ispuniti dvoranu na svim utakmicama i da će uživati u atraktivnim utakmicama. Za nas će ovi mečevi imati izuzetno veliki značaj na polju samopouzdanja, ali će bit i pokazatelj koliko još treba da radimo ukoliko želimo da pobedimo jače ekipe – zaključio je Milojević.

Povezana vest:  Slavlje Mega Vizure posle produžetka