srbija slavlje

Veličković: Srbija pokazala klasu, zlato nije daleko

Nekadašnji reprezentativac Srbije Novica Veličkovic, član tima koji je na Evropskom prvenstvu u Poljskoj osvojio srebrnu medalju, izjavio je danas da su izabranici Aleksandra Đorđevića pokayali klasu i mogu do titule na Starog kontinenta.
-Veoma sam srećan zbog načina na koji igra naša reprezentacija. Momci su pokazali da mogu do kraja, odnosno do finala i direktnog plasmana na Olimpijske igre. A, ni zlatno onda nije daleko. Vidi se da je ekipa duže na okupu, očekivanja su velika, ali oni to sjajno nose – rekao je Veličković.
Košarkaš Trabzona istakao je da je veliki optimista zbog igre reprezentativaca Srbije, koje predvodio kapiten Miloš Teodosić. 
-Turnir nikada nije bio jači, igra se dan za danom, veliki su napori. Ipak, Srbija je pokazala klasu i siguran sam da će tako biti i do kraja – poručio je Veličković.
Bivši košarkaš Partizana nije želeo previše da komentariše situaciju u taboru crno-belih, koji su dobili novo rukovodstvo na čelu sa Nikolom Pekovićem.
-Ispratio sam preko medija sve što se dogodilo. Ne bih se upuštao u neke komentare, pošto nemam sve informacije, ali nadam se da će sve pomoći da se najveći klub u Srbiji vrati na mesto koje mu pripada – istakao je Veličković.
Krilni košarkaš nije krio oduševljenej što će za vikend sa Trabzonon učestvovati na međunarodnom turniru u Kraljevu.
-Kraljevo je uvek bio i biće veliki košarkaški centar. Veoma me je obradovala vest kada sam video da je nova hala završena i da je Kraljevo dobilo jedan sjajan sportski objekat. Nadam se da će to biti prvi korak ka vraćanju u vrh srpske košarke – rekao je Veličković.
Pored Trabzona, na Mega Leks kupu učestvovaće Crvena zvezda, solunski PAOK i Mega Leks.
-Verujem da su se Kraljevčani uželeli vrhunske košarke i da će ispuniti dvoranu. Bez obzira što ekipe nisu u najjačim sastavima, kvalitet košarke će sigurno biti na veoma visokom nivou. Nekada je to bilo jedno od najtežih gostovanja u Srbiji, upravo zbog sjajnih navijača. Nadam se da će doći za vikend i ovom turniru dati dimenziju kakvu zaslužuje – zaključio je Veličković.

Povezana vest:  Danilović: Godina je bila uspešna, puna podrška timu