djordjevic srb lit

Đorđević: Nismo bili odlučni, borićemo se za bronzu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle poraza od Litvanije da njegovi izabranici nisu bili odlučni u borbi za finale i poručio da sada moraju da se okrenu borbi za bronzanu medalju na ovogodišnjem Evrobasketu.
Srbija je u polufinalnoj utakmici izgubila rezultatom 67:64 i ostala bez direktnog učešća na Olimpijskim igrama, pa će morati da igra na kvalifikacionom turniru.
-Ovo nije neuspeh, predstoji nam borba za bronzu i to je sport. Znali smo da će Litvanci igrati agresivno, to je bio njihov plan. Uspeli smo dva puta da se vratimo, imali nekoliko situacija kada smo odigrali dobru odbranu, ali je lopta nesrećno završila kod njih. Na kraju smo imali priliku da pobedimo. Mislim da smo odigrali solidno, imali veliku želju, ali nismo odigrali odlučno – kazao je Đorđević posle meča u Lilu.
On je istakao da se ekipa sada mora okrenuti meču za bronzanu medalju.
-Nema izgovora, to je moj način razmišljanja. Spremićemo se i igraćemo sa Francuzima za medalju -ć poručio je Đorđević.
Utakmica za bronzu na prvenstvu Evrope između Srbije i Francuske igra se u nedelju od 14 sati, a istog dana od 19 sati u borbi za titulu sastaju se Litvanija i Španija, koje su obezbedile direktno učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  Još jedna pobeda crno belih

PHOTO: PHILIPPE HUGUEN/AFP