sale djordjevic

Đorđević: Ponosan sam na tim, vratićemo se još jači

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle poraza od Francuske u meču za bronzanu medalju na Evrobasketu da je ponosan na svoje izabranike i poručio da će se sledećeg leta vratiti još jači.
Srbija je danas izgubila od Francuske sa 81:68, a Đorđević je ocenio da je igračima ponestalo energije nakon bolnog poraza od Litvanije u polufinalu.
-Mnogo je razloga zbog čega nije bilo moguće da mi dobijemo ovu utakmicu, ali to sam rekao samo igračima u svlačionici. Mi ćemo se vratiti. Bićemo još bolji i ja sam ponosan na ovu ekipu – kazao je Dorđević.
On je dodao da u igri reprezentacije može dosta toga da se popravi, pa i od samog sastava tima.
-Moraju naši mladi igrači još da napreduju, da shvate kako se igra košarka koja donosi medalju. Borili smo se, neki igrači nisu imali energije da na pravi način finiširaju ovo dugo takmičenje. Sada nam je jasno šta je potrebno da igramo ovakvu košarku na ovakvom nivou. Danas je ponovo bio problem taj šut, lopta prosto nije htela da uđe iz čistih pozicija. Čestitam Francuskoj, ali tvrdim da ćemo sledeće godine biti bolji. Želimo na Olimpijske igre u Riju, ali nekad izgubiš, nekad pobediš. Vratićemo se ponovo – poručio je Đorđević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Durent 12. put preko 30 koševa