mega karsijak

Mega Leks nadigrao turskog prvaka Karšijaku

Košarkaši Mega Leksa savladali su večeras u prijateljskoj utakmici u Sremskoj Mitrovici ekipu turskog prvaka Karšijake sa 73:69 (17:20, 19:12, 17:25, 20:12) na promociji tima za novu sezonu.
Izabranici trenera Dejana Milojevića do velike pobede, koja će im sigurno mnogo značiti na polju samopuzdanja pred start regionalne ABA lige, stigli su zahvaljujući sjajnoj igri u završnici. 
Mega je serijom 10-0 minus od pet poena (61:66) pretvorila u vođstvo koje je dobrom i smirenom igrom uspela da sačuva do kraja i slavi potpuno zasluženo protiv ovosezonskog učesnika Evrolige.
Meč je odigran u sjajnoj atmosferi pred oko 1.800 gledalaca koji su mogli da uživaju u zaista dobroj utakmici. 
Trijumf Mege još više dobija na značaju ako se zna da su zbog povreda odsustvovali Nikola Ivanović, Alfa Kaba i Aleksandar Aranitović, a tokom meča zbog nezgodnog udarca u drugoj četvrtini igru je morao da napusti Timote Luvavu.
Pred početak utakmice održana je i prigodna svečanost. Naime, iz upotrebe je povučen dres sa brojem 15 u čast Nikole Jokića, koji je ovog leta direktno iz Mega Leksa otišao u redove NBA ligaša Denvera.

Povezana vest:  Kamp Bogdana Bogdanovića za buduće nade košarke