covic arena kzn

Čović: Bez Crvene zvezde i Partizana nema Jadranske lige

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da ga raduje što se Partizan oporavlja i dodao da je njegov klub spreman da pomogne „večitom“ rivalu.
-Raduje nas što se Partizan oporavlja… Mi ćemo mu pomoći koliko možemo u tom oporavku. Nećemo više ulaziti u stare priče, a s druge starne ćemo ostati veliki sportski rivali na terenu… Moramo neke stvari da unapredimo. Kad idemo zajedno i pravimo strategije, nema regionalne lige bez Zvezde i Partizana, ali samo kada smo zajedno – rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.
Prvi čovek crveno-belih je pred početak nove sezone izneo očekivanja Uprave, a osvrnuo se i na finansijsku situaciju u klubu. Čović je rekao da je Zvezda u prethodne četiri godine vratila 15,5 miliona duga, uz prosečan godišnji budžet od 5,6 miliona evra, od čega je udeo države bio oko milion evra.
-Pričalo se dosta da smo državni projekat… Procenat učešća države je 18,4 odsto, ali kada se tome doda i ovih 9,7 odsto što smo vratili kroz takse. Zadovoljni smo tim procentom, jer država daje onoliko koliko može. Trudićemo se da na pravi način prezentujemo grad i državu – rekao je Čović.
On je izrazio nadu da je klub napravio „izdrživ budžet“ za narednu sezonu.
-Imate razne strukture u klubu i sve to treba izmiriti… Počevši od igrača svih selekcija, pa preko stručnog štaba, uparve… Pravimo tim mladih i iskusnih igrača. Razvijaće se igrači i kroz FMP, jer teško da ćemo brzo postati klub sa osam i više miliona evra budžeta – kazao je on.
Čović je rekao da će ekipa pokušati da bude konkurentna u Evroligi i da je u Jadranskom ligi cilj odbrana titule.
-Svi bismo voleli da budemo prvaci Evrope, ali nije realno jer nemamo mnogo para. Probaćemo da budemo konkurenti u Evroligi, gde imamo interesantnu grupu. Da li smo imali sreće na žrebu ne znam, ali tako je ispalo. Borićemo se. Za regionalno takmičenje znate ambicije, a to je odbrana titule – kazao je on.
Čović je rekao da je raspored takmičenja na početku Jadranske lige težak, pošto će Zvezda tokom 11 dana odigrati pet utakmica.
-Dinamika takmičenja na početku je napravljena ovako jer sledeće godine očekuju nas kvalifikacioni ciklusi za Rio… Moralo je ovako zbog nacionalnih liga, evropskih takmičenja , kupova… Nije najsrećnija dinamika, ali tako je jedino moglo. Mi smo Zvezda i nećemo kukati, imamo probleme, ali bilo bi dosadno da ih nemamo. Tu smo da ih rešavamo – zaključio je Čović.

Povezana vest:  Od četvrtka prodaja paketa ulaznica za utakmice KK Partizan u Evrokupu