metalac partizan

Đokić: Učinićemo sve što možemo da pobedimo Partizan

Trener košarkaša Metalca Vladimir Đokić rekao je danas da ima poverenje u svoje igrače, koji su izuzetno motivisani da započnu takmičenje u Jadranskoj ligi pobedom protiv Partizana.
-Mislim da smo uspeli da se oporavimo od povreda i da dostignemo nivo koji je potreban za početak prvenstva, veliki sam optimista da ćemo igrati dobro. Naš cilj je da svaku utakmicu odigramo dobro, motivisano, agresivno i željni pobede. Da li će to biti dovoljno da pobedimo Partizan, videćemo. Učinićemo sve što možemo i znamo – rekao je Đokić. 
Košarkaši Metalca sutra od 21 čas u Valjevu igraju protiv Partizana, utakmicu prvog kola Jadranske lige. Metalac u sezonu ulazi sa gotovo istim timom od prošle godine, dok je u Partizanu bilo velikih promena. 
Crno-beli nisu nastavili saradnju sa trenerom Duškom Vujoševićem, koga je na klupi zamenio njegov dugogodišnji pomoćnik Petar Božić, a ekipu su napustili brojni igrači i u timu su uglavnom mlađi.
-Novi trener će sigurno uvesti nešto novo u Partizanovoj igri, to je za sada nepoznanica. Ali za nas je najvažnije, to sam i tražio od svojih igrača, da ; pružimo maksimum i uradimo šta je do nas – rekao je Đokić.
Košarkš Boris Bakić, koji se već nekoliko meseci oporavlja od operacije kolena, trenira sve jačim intenzitetom i naknadno će biti odlučeno kada će konkurisati za tim, dok sa iskusnim Nikolom Otaševićem još nije postignut dogovor o saradnji.
-Imamo dobar sastav, 12 do 14 kvalitetnih igrača koji konkurišu za tim. Nadam se da ćemo od starta biti na nivou koji je potreban u paklenom ritmu koji nas čeka na početku prvenstva. Svesni smo da će ove godine biti teže, dve ekipe ispadaju, biće žestoka borba do poslednjeg kola. Nema opuštanja, nema predaje – rekao je Đokić.
Đokić je rekao i da je siguran da će dogovor sa upravom oko isplate zarada biti poštovan.
-Niko od igrača niti bilo ko iz stručnog štaba nikada nije doveo u pitanje isplate primanja u Metalcu. Svi smo svesni teške situacije, ali mislim da je Metalac i (vlasnik) Boško Đukanović stekao veliki autoritet među igračima i siguran sam da će svi dogovori biti poštovani – rekao je on.
Plejmejker Metalca Stefan Pot rekao je da je prednost njegove ekipe uigranost igrača.
-Svi znamo kakvo je Partizan ime u srpskoj košarci, znamo da će doći sa ambicijama da pobedi u Valjevu. Dobro smo se spremali, mislim da smo uigraniji tim od njih, jer su oni doveli neka pojačanja pre par dana. Daćemo sve od sebe, idemo na pobedu – rekao je Pot.
Košarkaš Metalca Marko Jošilo rekao je da utakmica sa Partizanom dolazi u pravom trenutku.
-Ako treba birati neki trenutak kad može da se igra sa Partizanom i kada Partizan može da se napadne, onda je to početak sezone. Ali, opet, to je Partizan i njihova najnovija pojačanja govore da nisu u baš toliko lošoj situaciji kao što se priča. Oni sigurno ne dolaze tek tako da odigraju ovde, oni dolaze da pobede. Takođe i mi želimo pobedu i ako budemo prikazali maksimum, možemo da se nadamo i bićemo joj bliže nego oni – rekao je Jošilo.

Povezana vest:  Bogdan Bogdanović u finišu sezone napravio promenu koja će mnoge da iznenadi