Zagorac - NasticĆakić: Veliki peh, igraćemo za Zagorca

Veoma dobra igra ekipe Mege Leksa na premijeri ABA lige i gostovanju šampionu ostala je u senci teže povrede Radeta Zagorca sredinom poslednje četvrtine.
Kapiten Mega Leksa je u 35. minutu presekao napad rivala, zatim hrabro krenuo na zakucavanje, ali se posle duela sa Stefanom Nastićem i faula centra Crvene zvezde, nezgodno dočekao na ruku i tom prilikom došlo je do preloma. Prema prvim prognozama, Zagorac se na parketu očekuje tek za tri meseca.
-Izostanak Zagorca je ogroman hendikep. Ne samo zbog njegovog kvaliteta na terenu, već i izuzetnog značaja za psihološku snagu naše mlade ekipe. O kakvom se karakteru i igraču radi najbolje govori podatak da posle preloma i uprkos jakim bolovima nije želeo da napusti igru. Borio se do kraja, nošen ogromnom željom za pobedom. I sa tako slomljenom rukom postigao je još sedam poena. To je podatak koji dovoljno govori sam za sebe – rekao je Goran Ćakić, sportski direktor Mega Leksa i dodao: – Zagorac je kapiten našeg tima i pravi vođa na terenu, što pokazuje na svakom treningu i meču. Učinićemo sve da mu, što je moguće više, olakšamo oporavak od povrede koja je njemu, ali i svima nama izuzetno teško pala. Sada je najbitnije da se posveti oporavku, a naš medicinski tim će mu obezbediti najbolje moguće uslove. Predstoje nam veoma teški mečevi sa Partizanom i ekipom Budućnosti, moraćemo da zbijemo redove i probamo da u što većoj meri nadoknadimo njegov izostanak. Igraćemo i za njega. Siguran sam da će mu svaka naša pobeda olakšati oporavak.
Peh za Mega Leks je i činjenica da su osim Zagorca povrede zgloba u duelu sa Zvezdom zadobili Nikola Ivanović i Nikola Janković.
Utakmica drugog kola ABA lige sa Partizanom na program je već u nedelju od 17 sati u dvorani Pinki u Sremskoj Mitrovici.

Povezana vest:  Partizan bolji od Sloge

PHOTO: Mega Leks