metalac partizan

Metalac pobedio Partizan u dramatičnom finišu

Košarkaši Metalca pobedili su večeras u Valjevu Partizan sa 67:64 (14:23, 14:14, 28:13, 11:14), u prvom kolu Jadranske ligeNajefikasniji u pobedničkom timu bio je Dušan Kutlešić sa 15 poena, dok je Nikola Malešević postigao 12, a Marko Jošilo 11 poena. Partizan su predvodili Aleksandar Cvetković sa 13 i Čedomir Vitkovac sa 11 poena. Ovo je prva pobeda Metalca nad Partizanom u istoriji, pošto su crno-beli dobili prethodnih 14 duela.
Metalac je u punoj sali u Valjevu stekao početnu prednost od 10:6, ali je Partizan, predvođen Čedomirem Vitkovcem, napravio seriju od 15:2 i poveo 21:12, a posle prve četvrtine vodio je 23:14.
Crno-beli su igrali agresivnu odbranu, zatvorili su reket i terali Metalac da šutira iz daljine, ali bezuspešno. Valjevci su do poluvremena prilazili na oko četiri-pet poena prednosti, ali je Partizan održavao prednost i do poluvremena ponovo stekao devet poena prednosti, 37:28.
Treća četvrtina donela je veliki preokret domaćeg tima. Prvo je Vitkovac dao koš za dvocifrenu prednost gostiju, 42:32, ali onda su Nikola Malešević i Dušan Kutlešić počeli da pogađaju, tako da je Metalac na kraju treće četvrtine vodio 56:50.
Početkom poslednje deonice, Malešević je dao koš i pogodio slobodno bacanje za najveću prednost Metalca, 59:50. Partizan je odgovorio trojkom Aleksandra Cvetkovića, a onda poenima Vitkovca i Adina Vrapca i tako sprečio rivala da se „odlepi“.
U „tvrdoj“ poslednjoj četvrtini, Vanja Marinković je četiri minuta pre kraja doneo Partizanu izjednačenje 61:61, a onda i Vitkovac vođstvo 63:61, da bi Kutlešić 70 sekundi pre kraja izjednačio. Za preostalo vreme timovi su se „jurcali“ po terenu i grešili, a Partizan je u poslednjem sekundu svog poslednjeg napada dobio dva slobodna bacanja za Miloša Koprivicu, koji je promašio prvo i pogodio drugo bacanje za minimalno vođstvo.
Metalac je imao sve 24 sekunde za poslednji napad, koji je Partizan presekao faulom, a onda se Malešević sapleo i pao i sa zemlje dodao Marku Jošilu, koji je sekund pre kraja zakucao za minimalno vođstvo Metalca, sekund pre kraja.
Partizan nije uspeo da iskoristi preostali sekund i po, pošto nije dobro izveo loptu, a Malešević je sigurno izveo poslednja dva slobodna bacanja. Ranije danas, Tajfun je pobedio Sutjesku 71:68, a Cedevita je savladala Igokeu 67:56.

Povezana vest:  EVROLIGA, Krstić vodio CSKA do pobede u Pireju

 

Photo: Metalac Farmakom/Foto Studio Art/Predrag Nikolić & Aleksandar Avramović