dejan radonjic cz mega

Radonjić: Derbi odlučili sitni detalji

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je posle poraza u Zagrebu od ekipe Cedevite da su derbi regionalne ABA lige odlučili sitni detalji.
Branilac trofeja je u reprizi prošlosezonskog finala izgubio u „Domu sportova“ rezultatom 74:72 posle uzbudljive završnice, što je prvi poraz crveno-belih nakon četiri pobede u nizu.
-Čestitke Cedeviti na pobedi. Mi smo došli u Zagreb sa željom da odigramo što bolje, s obzirom na povrede igrača, i sigurno da bi bilo za nas bolje da smo kompletni. U prvom poluvremenu imali smo nekoliko promašenih zicera, a u nastavku se vodila teška borba i bilo je perioda za njih i za nas. Ušli smo u završnicu, gde smo odigrali taj zadnji napad onako kako smo odigrali i na kraju je Cedevita uzela dva boda – rekao je Radonjić, a prenosi klupski sajt.
Košarkaš crveno-belih Branko Lazić smatra da su on i saigrači odigrali dobru utakmicu, ali da je pobeda ispuštena u poslednjim sekundama.
-Dogodilo nam se par loših sitnica u završnici i slaba koncentracija. No, najbitnije je da ekipa diže formu iz utakmice u utakmicu – kazao je Lazić.
Trener Cedevite Veljko Mršić naveo je da su dva tima odigrala pravu evroligašku utakmicu.
-Vođstvo se menjalo jedno petnaestak puta, na kraju smo bili bolji i zasluženo pobedili. Momci su odigrali dobru utakmicu i digli se nakon poraza od Krke. Zvezda je igrala odličnu odbranu i ovo nam je prvi put u ova četiri kola da smo se susreli s ovako agresivnom ekipom. Za nas je ova pobeda izuzetno važna, jer smo sada počeli seriju od tri utakmice protiv Zvezde, Olimpijakosa i Budućnosti, od kojih su dve ekipe evroligaške – rekao je Mršić.
Crvena zvezda naredne nedelje igra protiv Olimpije u Beogradu.

Povezana vest:  Blažič: Bilo je "peckanja" s Murićem