olimpija mzt

Božić: Postoji briga, ali nema mesta nervozi

Trener košarkaša Partizana Petar Božić izjavio je danas da nema mesta nervozi i da ima vremena da crno-beli kompletiraju ekipu i bore se za plasman među četiri najbolja tima Jadranske lige.
-Svestan sam da navijači nisu navikli na loše rezultate, ali briga je deo mog posla i uprave i uradićemo sve što je u našoj moći da kompletiramo tim. Potrebno nam je vreme zbog situacije u kojoj se nalazimo. Nema mesta nervozi, ali briga postoji, briga koja me tera da budem maksimalan i dam sve od sebe zajedno sa ljudima u klubu – rekao je Božić na konferenciji za novinare u hali Pionir.
Partizan je u prva četiri kola u Jadranskoj ligi ostvario jednu pobedu, a sutra od 21.00 čas crno-beli će u Pioniru igrati protiv Sutjeske koja ima skor od po dve pobede i poraza.
-Mislim da nije kasno da Partizan kompletira ekipu, imamo dovoljno vremena da dobro radimo. Prošle sezone smo kasno kompletirali tim, ali smo od polovine decembra nanizali 13-14 pobeda i izborili plasman među četiri najbolja. Ne mogu da obećam, ali posle ovog ekstremnog ritma na početku Jadranske lige igraćemo jednom nedeljno i imaćemo vremena da radimo na nedostacima. Videćemo za šta će to biti dovoljno, duga je sezona – rekao je Božić.
On je dodao da je normalno da mlada ekipa ima oscilacije u igri, ali da ga teši to što je ekipa u prethodnim utakmicama pokazala karakter.
-Pokazali su da mogu da odigraju na dobrom nivou. To trenutno teši, ali ne daje alibi za poraze. To je recept kako moramo da radimo – rekao je Božić.
Trener crno-belih naveo je povodom dovođenja novih igrača da sa Danilom Anđušićem postoji obostrana volja da se potpiše ugovor, ali da je to stvar administracije njegovog bivšeg kluba. 
On je naveo i da je postignut dogovor da Dino Murić trenira sa Partizanom, ali da je to odloženo a da po pitanju stranaca „još nema ništa konkretno“. Božić je rekao da će Mihajlo Andrić sutra ići na kontrolu posle koje će biti odlučeno da li će skinuti ortopedsku čizmu.
-Sledi mu lagan uvod, postepeno ćemo ga uvoditi i na osnovu toga videćemo kako će ići, to je individualna stvar – rekao je on.
Govoreći utakmici sa Sutjeskom, Božić je rekao da njegovu ekipi čeka teška utakmica protiv kvalitetnog tima.
-Sutjeska je kroz kvalifikacije došla u Jadransku ligu. Pokazala je da se time ne zadovoljava. Kvalitet i karakter ekipe pokazala je pobedivši Olimpiju. Svaka utakmica u ovom momentu je za nas ozbiljna, tako je shvatamo i pripremamo se. Želimo da napravimo korak napred u igri u odnosu na prethodne utakmice – rekao je Božić.

Povezana vest:  Cedevita bez Mršića na prve dve utakmice finala protiv Zvezde