kole strasbur

Kole: Nismo imali potrebno oružje da zaustavimo Zvezdu

Trener košarkaša Strazbura Vensan Kole rekao je da je pre svega jaka odbrana Crvene zvezde razlog poraza njegovog tima u večerašnjoj utakmici Evroligi.
-Veoma dobro smo počeli, ali je Zvezda preokrenula i stekla veliku prednost zahvaljujući našim izgubljenim loptama. Nismo pogađali otvorene šuteve i posle toga nismo imali oružja kojim smo mogli da odgovorimo Zvezdi – rekao je Kole novinarima posle utakmice u Beogradu.
Strazbur je ubedljivo izgubio od Zvezde sa 81:59, u prvom kolu Grupe A.
-Mnogo razloga je za ovaj poraz, a glavni je defanzivni pritisak Zvezde, koja je igrala na ivici faula i to je praktično rešilo ovu utakmicu – kazao je Kole.
Francuska ekipa je u Beogradu igrala bez Meta Hauarda, što je prema Koleovim rečima bio veliki hendikep za nju.
-Loše je što se to dogodilo, on je naš najveći borac. Znamo kako Zvezda igra i mnogo nam je nedostajao, ali ne verujem da bi nam on pomogao na osnovu onoga što smo videli – naveo je Kole.
Košarkaš Strazbura Vladimir Golubović rekao je da je Zvezda zasluženo pobedila.
-Znali smo šta nas očekuje, kakav domaći teren ima Zvezda. Bitan igrač nam se povredio pred put, a zamena nije stigla na vreme… Nismo igrali organizovano, gubili smo mnogo lopti, da smo igrali malo bolje, utakmica bi bila u egalu do kraja – rekao je Golubović.
Strazbur će u narednom kolu dočekati Fenerbahče, dok će Zvezda gostovati Real Madridu.

Povezana vest:  NBA rezultati, subota 9. januar