dejan radonjic cz mega

Radonjić: Najvažniji su osvojeni bodovi

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je posle pobede nad Partizanom (92:77) da je najvažnije da je njegov tim osvojio nova dva boda u regionalnom takmičenju.
-Dobro je što smo uzeli dva boda i ostali u igri da budemo među četiri ekipe. To je najvaznije za sada, videćemo kada budu došle odlučujuće utakmice. Dajemo sve od sebe, to mnogo bolje izgleda na treninzima nego na utakmicama. Kad se vrate Dangubić, Mitrović, a spominje se i Markus Vilijams, bićemo dobri – rekao je Radonjić na konferenciji za medije, osvrnuvši se na pisanje pojedinih medija o povratku Amerikanca Vilijamsa u klub.
On je dodao da velika očekivanja javnosti, kao i povrede Dangubića i Mitrovića, utiču na nešto slabije partije crveno-belih, posebno u Evroligi.
-Drago mi je, posebno zbog igrača, jer zna se koliko je teško od prvog dana kada smo se okupili. Svaka pozitivna stvar raduje u situaciji, koja nije onakva kakvu smo očekivali da će biti. Izvanredno funkcionišemo u tako teškim uslovima – kazao je Radonjić.
Prema njegovim rečima, Dangubiću predstoji još mesec dana pauze, dok se povratak Mitrovića očekuje u februaru.
Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da je njegov tim zabeležio izuzetno bitnu pobedu.
-Bilo je bitno da dobijemo utakmicu zbog samopouzdanja, posebno posle teškog poraza u Moskvi. Jedino je prva četvrtina bila lošija, posle smo podigli nivo agresivnosti i lakim poenima održavali prednost. Večeras sam iskočio ja, ali to je zasluga tima, a sledeći put će neko drugi – rekao je Lazić.
Trener košarkaša Partizana Petar Božić izjavio je da su veliki broj praznih minuta ponovo uticali na poraz crno-belih.
-Bilo je dosta praznih minuta, međutim, želja koja je postojala kod igrača nije sprovedena u prave stvari. Pokazli smo i na prethodnim utakmicama prazne minute, sigurno je i kvalitet Zvezde uticao na to. Želeo sam da energija bude prisutna svih 40 minuta, ali nismo uspeli u tome – rekao je Božić.
Trener Partizana nije želeo da komentariše učinke pojedinaca u njegovom timu.
-Loše smo izgledali večeras, ne bih komenatrirsao pojedinačne učinke. Pred nama je težak raspored, vreme koje nismo imali na početku sezone za uigravanje, sada imamo. Mnogo može da se nauči iz ovih poraza – dodao je Božić.
Bek Partizana Mihajlo Andrić istakao je da će njegov tim šansu tražiti protiv slabijih ekipa od Zvezde.
-Osim prve četvrtine koju smo odigrali jako dobro, nismo bili ravnopravan protivnik Zvezdi. Imali smo prazan hod tri četvrtine, bili su bolji u svim segmentima igre i zasluženo su pobedili. Šansu treba da tražimo u drugim utakmicama – poručio je Andrić.

Povezana vest:  RED BULL KING OF THE ROCK, Predrag Vučković pobednik turnira u Kragujevcu (FOTO)