natasa kovacevic

Nataša Kovačević ponovo igra košarku, potpisala za Zvezdu

Srpska košarkašica Nataša Kovačević objavila je danas povratak na parket, 26 meseci pošto je u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj izgubila nogu. Kovačevićeva (21) je objavila da će nastupati za Ženski košarkaški klub Crvena zvezda, a taj klub je objavio da ona već dva meseca trenira sa ekipom Zvezde, kao i da je pokrenut postupak registracije za nastupe u Prvoj ligi Srbije.
-O povratku Nataše Kovačević aktivnom bavljenju košarkom, već su konsultovani i predstavnici KŠ i FIBA. U ovom po mnogo čemu jedinstvenom slučaju, zbog korišćenja proteze, ne postoje nikakve prepreke da se ponovo vrati na parket – navodi se u saopštenju KKŽ crveno-belih.
Ona je karijeru započela još 2008. godine, igrajući za crveno-bele, te KK Partizan, Voždovac, i mađarski Đer.
-Postala je inspiracija mnogima i kroz rad svoje fondacije koju je osnovala uz pomoć svog kluba KKŽ Crvena zvezda, ali i kroz svoj pogled na život u kome nije bilo mesta za predaju i pesimizam – navodi se u saopštenju. 
U saopštenju je ocenjeno da je Nataša velikom voljom, uz pomoć svog kluba, prvo ponovo prohodala, a uz pomoć sportske proteze u čijoj nabavci su svojevremeno mnogo pomogli FIBA Evropa, Košarkaški savez Francuske i njen predsednik Žan-Pjer Siuta i KŠ, nastavila da se bori za svoje pravo i veliku želju da ponovo igra košarku.
Nataša Kovačević je 7. septembra 2013. godine u Mađarskoj doživela saobraćajnu nesreću, posle koje su morali da joj amputiraju nogu.

Povezana vest:  Vujošević se plašio umora i povreda pred Budućnost