radonjic cz kl

Radonjić: Neće biti jednostavno iznenaditi Fenerbahče

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će u trenutnim okolnostima biti teško suprostaviti se Fenerbahčeu, ali da će njegovi košarkaši pokušati da naprave iznenađenje u predstojećem evroligaškom duelu.

-Nismo ni blizu maksimalnog nivoa i biće potrebno mnogo vremena da dođemo do optimalnog izdanja, s obzirom na česte promene. Cilj je da budemo bolji nego u prethodnim utakmicama i da tako dođemo do baze za realan optimizam da ćemo biti dovoljno dobri da kad bude najpotrebnije osvajamo trofeje. Imamo ambicije, ali realna postavka je takva. Siguran sam da ćemo izgledati bolje – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Džikić: Važna utakmica protiv FMP

Zvezda će u petak dočekati Fenerbahče u četvrtom kolu Grupe A Evrolige. Crveno-beli imaju pobedu i dva poraza.

Radonjić je kazao da ta utakmica ne dolazi u dobrom periodu za njegov tim.

-Ubedljivo smo savladali od Reala i Himkija i sada nailazimo na trećeg rivala čiji je kvalitet među najvećim u ovogodišnjoj Evroligi. Nije nimalo jednostavno igrati protiv takvih rivala, pogotovo ne u okolnostima kakve vladaju kod nas – kazao je on.

Povezana vest:  Mediji slave pobedu košarkaša Crne Gore

Radonjić je pozvao navijače da naprave ambijent koji će uticati na to da igrači turskog kluba ne pruže svoj maksimum i da Zvezda na taj način pokuša da napravi iznenađenje.

Kada je reč o Fenerbahčeu, Radonjić je naveo da je turski klub imao fantastičan rezultat prošle sezone, ali i da je napravio mnogo promena u timu tokom letnje pauze.

-Imaju uslove i razlog da mogu i bolje od prošlogodišnjeg rezultata. Na klupi je najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, imaju kvalitet, iskustvo i dolaze u momentu koji nas navodi na oprez. Reagovaće svim kapacitetima u odnosu na neplanirane poraze i u Evroligi i u prvenstvu. Daće sve od sebe da nas pobede – rekao je Radonjić.

Povezana vest:  Mega preko Cedevite do plej-ofa

On je dodao da se nada da će igrati Majk Cirbes, koji već duže vreme ima problema sa povredom.

Radonjić je rekao da mu je drago što će videti bivše igrače Zvezde Pera Antića i Nikolu Kalinića, ali i Bogdana Bogdanovića i Jana Veselog, koji su tokom karijera nastupali za Partizan.

Utakmica će se igrati sutra od 20.00 u Beogradskoj areni.