kalinic i obradovic

Kalinić: Bilo je čudno igrati protiv Zvezde

Košarkaši Fenerbahčea Nikola Kalinić i Pero Antić, bivši igrači Crvene zvezde, izjavili su večeras da im je bilo neobično da igraju protiv „crveno-belih“, ali da su se postavili kao profesionalci i uradili svoj deo posla.
-Bilo je čudno, pogotovo na zagrevanju, ali se to izgubilo kako je utakmica odmicala. Bilo je onako… šta znam, zanimljivo – rekao je Kalinić novinarima posle utakmice u Beogradu.
Zvezda je izgubila u Areni od Fenerbahčea sa 74:60 u četvrtom kolu Evrolige.
-Ovo je bila dobra utakmica za nas, u kojoj smo zabeležili veoma važnu pobedu. Dobro smo reagovali na atmosferu i agresivnu igru, koju znamo da trener Dejan Radonjić voli. To smo, pre svega, dobro odradili u prvoj četvrtini, a kasnije smo čuvali prednost – kazao je Kalinić.
On je nezadovoljan kako je Fenerbahče odigrao poslednju deonicu.
-U poslednjoj deonici je došlo do nedopustivog pada, ali dobro. U principu smo napokon uspeli da u gostima odigramo dobru utakmicu, nije bilo mnogo oscilacija – dodao je ovaj krilni košarkaš.
Kalinić je kazao da se polako uklapa u sistem Fenerbahčea.
-Polako su kockice počele da se sklapaju, kasno smo se okupili i ima mnogo oscilacija. Protiv Zvezde smo poboljšali igru u odbrani koju smo uvežbavali poslednja tri-četiri dana. Diktirali smo tempo i dolazili do lakih poena, koji su nam nedostajali u prethodnim utakmicama – naveo je reprezentativac Srbije.
Makedonski košarkaš Pero Antić, navijač Crvene zvezde i njen bivši igrač, kazao je da je teško igrati protiv voljenog kluba.
-Svi znaju koliko je teško igrati protiv tima koji voliš, ali mi smo profesionalci. Baš mi je drago što smo pobedili i idemo dalje. Doček mi je otežao stvar, svako leto, kada god mogu, dolazim da gledam Zvezdu. Zvezda mi je u srcu, to je klub za koji navijam od detinjstva, ali to je profesionalizam – kazao je Antić.
Bivši košarkaš Partizana, a sada jedan od najboljih igrača Fenerbahčea, Jan Veseli rekao je da je očekivao bolju atmosferu u Areni.
-Očekivao sam znatno bolju atmosferu, nije bilo tako vruće kao što se najavljivalo. Ali, u svakom slučaju sam uživao u ovakvoj atmosferi, uvek je lep osećaj igrati u Beogradu – rekao je Veseli.
Veseli je kazao da je njegova ekipa odigrala solidno u Beogradu.
-Mislim da smo odigrali solidno. Želeli smo da počnemo jako, da nametnemo svoj ritam, što smo i uspeli. To je bilo veoma bitno za nas, jer smo znali da će biti teško – kazao je Veseli.
Kada je reč o ambicijama turskog kluba, Veseli je rekao da će Fenerbahče ići korak po korak i da je potrebno da se još više uigra. Bogdan Bogdanović, takođe nekadašnji košarkaš Partizana, rekao je da je njemu uvek prelep osećaj kada igra u Beogradu.
-Mnogo volim što sam ponovo u Beogradu i zaista je prelepo biti ovde, a tek igrati – rekao je on.
Bogdanović je komentarisao Zvezdine šanse za plasman u narednu fazu Evrolige.
-Koliko znam, Zvezdi je potrebno da pobedi Bajern Minhen u Beogradu većom razlikom nego što će tamo da izgubi – rekao je Bogdanović. 
Upitan kako zna da će Zvezda izgubiti u Minhenu, Bogdanović je odgovorio: „Pa do sada su sve utakmice u gostima ubedljivo gubili“. On je kazao da je njegova ekipa protiv Zvezde odigrala zrelo i pametno.
-Zvezdi je nedostajalo mnogo bitnih igrača, a na terenu je bilo mnogo mladih. Mislim da je razlika pravedna, s obzirom na takvu situaciju. Ovo je bila veoma bitna pobeda, jer ćemo se verovatno boriti za prvo mesto u grupi, što nam je veoma bitno. Odigrali smo zrelo i pametno – kazao je Bogdanović.
Zvezda će u narednom kolu gostovati Bajernu u Minhenu, dok će Fenerbahče dočekati Himki.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Kalinić: Dobra uvertira za ono što sledi

PHOTO: ATAImages