Samardziski pozdravSamardžiski napustio Mega Leks i seli se u Tursku

Dosadašnji košarkaš Mega Leksa Predrag Samardžiski novi je član turskog prvoligaša Bujukčekmečea.
Iskusni 29. godišnji centar imao je otvoreni ugovor sa Mega Leksom, gde je došao da pomogne posle povrede Alfe Kabe na početku sezone, i posle unosne ponude ekipe iz Istranbula seli se u Tursku.
-Vreme koje sam proveo u Megi je jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri. Atmosfera je bila fantastična, imao sam sjajan odnos sa trenerom i saigračima i moram da istaknem da u Megi vladaju izuzetno zdravi odnosi. Zato moram da kažem da sam u isto vreme srećan, ali i pomalo tužan što odlazim. Srećan, jer sam našao dobar inostrani angažman, a tužan jer napuštam sjajan tim kakav je Mega Leks – rekao je Samardžiski za sajt srpskog kluba, člana regionalne ABA lige.
Taj makedonski reprezentativac karijeru je počeo u Partizanu, a igrao je još za FMP, Eskišehir, Lijetuvos Ritas, Crvenu zvezdu, Mersin, Ankaru i MZT Skoplje.
-Mega mi je prirasla srcu i nastaviću da je pratim. Želim joj sve najbolje u daljoj borbi za plej-of. Ova ekipa je pokazala karakter, iako je sačinjena od veoma mladih momaka, i verujem da će uspeti da izbori plasman među četiri najbolje u ABA ligi, što bi bio pravi podvig – poručio je Samardžiski.
Njegovim odlaskom najstariji igrač u redovima Mega Leksa u nastavku sezone biće 22. godišnji Danilo Nikolić.

Povezana vest:  Kešelj prešao u Asvel

PHOTO: Mega Leks