zadar zvezda

Zvezda savladala Bajern za drugi trijumf u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su večeras drugu pobedu u Evroligi, pošto su u gostima savladali Bajern Minhen sa 90:79 (19:19, 19:24, 25:23, 27:13), u utakmici petog kola Grupe A Evrolige. Zvezdu je do trijumfa predvodio Kvinsi Miler sa 22 poena, dok je Vladimir Štimac postigao 18, a Marko Simonović dodao je 15.
Najefikasniji u ekipi Bajerna bio je Duško Savanović sa 19 poena, a Džon Brajant postigao je 12. Zvezda i Bajern nalaze se na deobi četvrtog mesta sa po dve pobede i tri poraza. Utakmica u Minhenu pred punom arenom „Audi dom“ donela je mnogo uzbuđenja, neizvesnosti i preokreta.
Crveno-beli bolje su počeli utakmicu u Minhenu, pa su posle tri i po minuta igre predvođeni Milerom i Maikom Cirbesom stekli devet poena prednosti (17:8). 
Ipak, Bajern je posle tajm-auta Svetislava Pešića zaigrao znatno bolje u odbrani, a na drugoj strani su šuteve za tri poena pogodili Savanović i Brajant. Tim poenima je počela serija Bajerna od 11:0, koju je Cirbes svojim novim poenima prekinuo.
Na početku druge deonice Zvezda je ponovo bila bolji rival. Tim je u tim trenucima nosio Stefan Jović, koji je utakmicu završio sa 19 asistencija, sjajnim proigravanjima za Štimca, koji je lako poentirao pod košem Bavaraca.
Bajern je ipak uspeo da se vrati u igru, čak i stigne do preokreta, a najzaslužniji za to su bili Savanović i Anton Gavel. Zvezda se u tim trenucima dosta mučila u napadu, a domaćin je to iskoristio i na poluvreme uspeo da ode sa pet poena prednosti.
Beogradski klub se u drugom poluvremenu nadigravao sa Bajernom, sjajno šutersko veče imao je Miler, a razigrali su se i Nikola Rebić i Marko Simonović, koji su sa po pet poena na kraju teće deonice približili na tri poena prednosti (66:63).
Sve do sredine poslednje deonice viđena je rezultatska klackalica. Ipak, u završnici susreta teške šuteve pogađali su Simonović, Rebić i Štimac. S druge strane, Bajern nije uspevao da dođe do lakih poena. Savanović je dva i po minuta pre kraja meča promašio dva slobodna bacanja, nakon čega je tim Svetislava Pešića u potpunosti „pao“. 

Povezana vest:  Disciplinski sudija ABA: Zvezdi bod manje, 20:0 za Budućnost