zvezda igokea

Igokea iznenadila Zvezdu u Pioniru

Košarkaši Igokee pobedili su večeras u Beogradu Crvenu zvezdu sa 87:81 (18:27, 23:21, 17:15, 29:18) u utakmici desetog kola Jadranske lige.
Igokea je ovom pobedom stigla do petog trijumfa u sezoni, dok Zvezda sada ima skor od sedam pobeda i tri poraza.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Miloš Komatina i Vuk Radivojević sa po 18 poena, dok je Aleksandar Ćapin dodao 16. U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Marko Simonović sa 17 poena, dok su Stefan Jović i Marko Gurudić ubacili po 12.
Crveno-beli odlično su počeli utakmicu predvođeni Markom Gudurićem i Rajanom Tompsonom, koji su postigli prvih 11 poena. Domaćin je posle pet minuta igre imao dvocifrenu prednost (15:4) i u tom trenutku je delovalo da će Zvezda lako rutinski ostvariti pobedu, ali to nije mnogo promenilo u igri gostiju iz Aleksandrovca.
Igokea je pred kraj prve četvrtine i na početku druge zaigrala bolje, pa je polako počela da smanjue prednost crveno-belih, iako je Milošu Dimiću tokom drugog perioda dvaput bila dosuđivana tehnička greška zbog prigovora.
Ipak, Zvezda je odolela naletu Igokee na početku druge deonice, najviše zahvaljujući Marku Simonoviću, kom je ponovo odlično funkcionisao šut sa distance, i na poluvreme je otišla s prednošću od sedam poena (48:41).
Na početku drugog poluvremena Zvezda je serijom 6:0 ponovo stigla do dvocifrene prednosti, ali kao i na početku utakmice Igokea se nije predavala, konsolidovala je redove pa je pred trećeg perioda stigla na pet poena zaostatka.
Tim iz Aleksandrovca je serijom na početku poslednje četvrtine stigao do preokreta, a na pet minuta pred kraj susreta prvi put na meču poveli sa šest poena razlike, ali beogradski crveno-beli su sa dve vezane trojke, koje su pogodili Miler i Jović vratili u meč.
Međutim i pored toga Crvena zvezda nije uspela da prelomi meč u svoju korist. Igokea je u završnici trojkama Vuka Radivojevića i Nikole Pešakovića stekla nedostižnu prednost i zabeleži iznenađujući trijumf.

Povezana vest:  Punoletstvo evropske titule

Photo: Crvena zvezda Telekom