cirbes cz strasbour

Zvezda poražna u Strazburu iako je imala ubedljivo vođstvo

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u gostima od Strazbura sa 78:75 (19:30, 15:22, 22:12, 22:11) u šestom kolu Grupe A Evrolige.Zvezda je ostala na dve pobede, koliko imaju i Real Madrid i Bajern. Strazbur ima tri pobede, Himki četiri, a Fenerbahče pet.
Beogradska ekipa je odigrala odlično prvo poluvreme, a na početku drugog je imala i 21 poen prednost, ali je Strazbur sjajnom odbranom stigao vođstvo i preokrenuo. Francuski tim je prvi put vodio pred kraj poslednje četvrtine, u kojoj Zvezda nije dala poene iz igre.
Kvinsi Miler postigao je 23, a Marko Simonović 18 poena za Zvezdu. Najefikasniji u poraženom timu bio je Žeremi Lelu sa 24 poena. Zvezda je povela od samog početka, predvođena Kvinsijem Milerom, koji je dao prvih 11 poena za svoj tim.
Crveno-beli su sjajno šutirali i održavali prednost, a kada su se Mileru pridružili Marko Simonović i Marko Gudurić, Zvezda je počela da povećava prednost, a na prvi odmor je otišla sa 11 poena prednosti. Strazbur je u drugoj četvrtini pojačao odbranu, ali je u napadu zaigrao brže i prišao na samo četiri poena zaostatka, 32:36. Nakon toga je trener gostiju Dejan Radonjić zatražio tajm-aut, a njegov tim je odgovorio serijom od 16:0 i Zvezdino vođstvo od 20 poena prednosti, 32:52.
Crveno-beli su na poluvreme otišli sa 18 poena prednosti, 52:34. Miler je na samom početku drugog poluvremena dao trojku za rekordan 21 poen prednosti, ali onda je Strazbur potpuno preuzeo kontrolu meča u svoje ruke.
Domaća ekipa zaigrala je čvrstu odbranu, a Žeremi Lelu je počeo da pogađa, uz pomoć Vladimira Golubovića i do kraja treće deonice prišla na osam poena zaostatka, 56:64. Zvezda je u trećoj četvrtini postigla 12 poena, a i na početku poslednje četvrtine se mučila, tako da je Strazbur prišao na samo poen zaostatka, 63:64.
Zvezda nije imala nikakvo rešenje u napadu, a poene je davala samo iz penala, tako da je četiri i po minuta pre kraja imala vođstvo 70:63. Tada se za Strazbur razigrao Rodrig Buboa, a njegov tim je počeo da smanjuje prednost, da bi košem Golubovića dva i po minuta pre kraja francuska ekipa došla do prvog vođstva na utakmici, 71:70.
Veliki hendikep za Zvezdu bila je peta lična greška Stefana Jovića u 34. minutu meča, tako da je napade organizovao mladi Nikola Rebić.
Posle toga je Kajl Vims zakucao za najveće vođstvo Strazbura, 73:70. Nakon toga je počelo da se igra isprekidano. Gudurić je postigao oba penala, posle njega Boboa takođe, ali onda je Gudurić izgubio loptu i pri polaganju faulirao Luisa Kempbela, koji je iskoristio dodatno bacanje za vođstvo Strazbura 78:72.

Povezana vest:  Partizan u Malagi