marko_keselj_czSUPERLIGA SRBIJE

 

Radnički treći, Zvezda četvrta

 

Košarkaši Hemofarma pobedili su večeras u Vršcu Crvenu zvezdu sa 94:93 u poslednjem kolu Superlige Srbije.

Radnički je u Kragujevcu posle produžetka pobedio Borac sa 99:97 i tako obezbedio treće mesto na tabeli. Prvo mesto je ranije obezbedio Partizan, koji će u polufinalu plej-ofa igrati protiv četvrtoplasirane Crvene zvezde.

Aktuelni šampion, koji osmi put brani titulu, pobedio je danas Metalac sa 92:69.

Drugoplasirani Hemofarm igraće protiv Radničkog.

U utakmici bez takmičarskog značaja Tamiš je u Pančevu pobedio FMP Železnik sa 81:70. Meč je obeležio centar gostiju Miroslav Raduljica sa 29 poena i 10 skokova. On je za dva poena šutirao 10/11 i utakmicu završio sa 42 indeksna poena.

Povezana vest:  Pobeda Denvera, 12 poena Jokića

Hemofarm je imao sigurno drugo mesto, a Zvezda bi pobeda donela treće mesto i tako bi izbegla dominantni Partizan u plej-ofu. Oba tima igrala su bez kapitena – Vrščani bez Stefana Markovića, a Beograđani bez Vuka Radivojevića.

Zvezda je u prvom poluvremenu imala oko 10 poena prednosti, ali je Hemofarm do poluvremena preuzeo vođstvo, a u drugom delu ga je i povećao.

Povezana vest:  EVROLIGA, Šilobad: veoma ujednačena grupa, Partizan ima šanse

Crveno-beli su u finišu meča prišli na poen zaostatka, 91:90 i tada je njihovom rivalu svirana nesportska greška. Oliver Stević pogodio je samo jedno bacanje, a onda je Marko Kešelj promašio šut u napadu, čime gosti nisu uspeli da povedu.

Hemofarm je pogađao penale, a Zvezda je imala priliku za poslednji napad, koju nije iskoristio Nemanja Bjelica.

Prvo kolo doigravanja je na dve pobede. Prve utakmice plej-ofa na programu su u ponedeljak, 7. juna, a revanši u sredu, 9. Eventualni treći mečevi igraju se u petak.

Povezana vest:  Partizan prvo gostuje u Atini, pa dočekuje Barsu

Parovi plej ofa:

Partizan – Crvena zvezda Hemofarm – Radnički

Rezultati 14. kola:

Hemofarm – Crvena zvezda 94:93 Partizan – Metalac 92:69 Radnički – Borac 99:97 (produžetak) Tamiš – FMP 81:70

Tabela:

1. Partizan 13/1 2. Hemofarm 12/2 3. Radnički 9/5 4. Crvena zvezda 8/6 5. FMP 6/8 6. Tamiš 3/11 7. Metalac 3/11 8. Borac 2/12