miler cz real 27112015 0002

Miler: Ni u jednom trenutku nismo gubili veru u pobedu

Jedan od ključnih košarkaša Crvene zvezde u večerašnjoj pobedi nad Real Madridom, Kvinsi Miler rekao je da ni u jednom trenutku nije gubio veru da će ekipa da trijumfuje.“O, čoveče, navijači su bili fenomenalni. Mi smo zabeležili veliku pobedu i jednostavno se osećam fenomenalno. Ni u jednom trenutku nisam gubio veru, ni kada su vodili 10 razlike. Nikada ne gubim veru u ovaj tim, koji je sjajan i nikada neću izgubiti veru u njega“, rekao je Miler novinarima posle meča.
Zvezda je odigrala sjajnu prvu četvrtinu, a na poluvremenu je vodila sa tri poena, samo da bi Real sredinom treće deonice poveo 10 razlike, dok je domaći tim ostao bez prvog plejmejkera Stefana Jovića, koga je trener udaljio sa utakmice.
-Okej. I to je u redu. Utakmica je dugačka i igra se po serijama. Oni su imali svoju, a onda smo mi pokrenuli svoju. Završnica je bila luda, ali smo pobedili i to je sve što me zanima…Ne zanima me ni da čujem skandiranja ‘MVP’, zanima me samo da pobedim, da tim pobedi – rekao je Miler.
Zvezda je na kraju pobedila sa 94:88, a možda presudnu ulogu u završnici odigrao je Maik Cirbes.
-Ovo je lepa pobeda za nas, jako važna, ali sada treba da stavimo emocije na stranu i da se koncentrišemo na ponedeljak i utakmicu sa Cibonom. Nije prvi put da beležimo važne pobede u Evroligi, a onda gubimo u Jadranskoj – rekao je Cirbes.
On je kazao da je stizanje prednosti rivala i to što su mladi odigrali odlično jedan od pokazatelja zašto je teško pobediti Zvezdu.
-Kvinsi je pogodio važne šuteve i vratio nas je u meč. To je jedan od razloga zašto nas je teško pobediti i zašto je teško igrati protiv nas: uvek neko iskoči. Čak i kada ispadne neko, uvek se nađe neko da iskoči. Nisam ni u jednom trenutku gubio veru, znam da nas je teško pobediti kod kuće, pogotovo pred ovakvim navijačima – rekao je Cirbes.
Nemački internacionalac pogodio je u poslednjem minutu važne poene sa penala.
-Bilo je mnogo pritiska kod tih penala, ali to je razlog zašto igraš košarku. To su teške situacije, ali i najbolje situacije, pogotovo u povakvoj atomsferi. Možemo malo da uživamo, alit treba da se koncentrišemo na Jadransku ligu – rekao je Cirbes.
Jović je sredinom treće četvrtine dobio treću ličnu grešku, a onda i tehničku i nije mogao da se smiri ni na klupi, zbog čega ga je trener Dejan Radonjić poslao u svlačionicu.
-Teško mi je. Sam sam sebe kaznio svojom glupom i ishitrenom reakcijom. Ostavio sam igrače na 15 minuta do kraja i eto…Najveća kazna mi je što sam preko telefona pratio ostatak utakmice – rekao je Jović.
-Jedva čekaš da igraš pred ovakvom publikom i onda te jedna glupa sitnica izbaci iz takta i onda reaguješ ishitreno, impulsivno, sa mnogo emocija i na kraju odeš u svlačionicu – ddoao je on.
Jovića je sjajno zamenio Nikola Rebić.
-Velika pobeda. Niko nije očekivao da može da se pobedi Real, ali uz ovakvu atmosferu…Odigrali smo koncentrisano celu utakmicu, ali je bilo nekoliko minuta loše igre u trećoj četvrtini. Uspeli smo da se dignemo i zasluženo dobijemo – rekao je Rebić.
On je kazao da je osetio malo strah kada je ostao jedini plejmejker, ali da je uspeo da ga prevaziđe.
-Bilo je 10 razlike, Jovke je izašao. Verovali smo, hrabro smo odigrali tih 15 minuta…ceo tim je igrao dobro, svi smo bili kao jedan. Pokazali smo karakter u tim trenucima. Ja dve godine nisam dobijao veliku minutažu, a ove dobijam malo više, tako da je ovo ogromno iskustvo za mene. Jeste bilo malo straha, na 15 minuta kada sam ušao, jer nije bilo izmene. Pogledao sam na klupu, bio sam premoren, nije nikog bilo tu, ali sam rekao sebi ‘šta sad, stisni se još ovih par minuta’ i probao da odigram najbolje što mogu – rekao je Rebić.
Centar Real Madrida Felipe Rejes ocenio je da je njegov tim ispustio šansu da pobedi.
-Imali smo šansu, ali smo pali u neizvesnoj završnici. Imali smo periode dobre igre, kao i oni. Navijači su im pomogli da dođu do onoga šta smo hteli. Mi nismo iskoristili svoju šansu i prednost od 10 poena, dozvolili smo Zvezdi da se vrati, a onda smo napravili greške koje su nas koštale pobede – rekao je Rejes.
Real je zvanični prvak Evrope, ali je posle ovog poraza poslednji u Grupi A, sa samo dve pobede.
-Svaka sezona je drugačija, nikad ništa nije sito. Imamo jako tešku grupu i teško je igrati u grupi u kojoj svako svakog može da pobedi. Gubili smo mnogo na strani i nažalost imamo samo dve pobede. Ne znam sada kako ćemo dalje. Imamo još tri utakmice do kraja, i probaćemo da se plasiramo, ali videćemo da li ćemo moći – rekao je Rejes.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio bolji od Minesote

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES