petar bozic par (3)

Božić: Konačno pobeda u neizvesnoj utakmici

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je da je zadovoljan što je njegov tim konačno pobedio u neizvesnoj završnici, ali je kazao da je tim imao oscilacije kada je u pitanju zalaganje i energija na terenu.“Zadovoljan sam što je Džamar Vilson odigrao dobru utakmicu i pokazao svoj kvalitet. Mislim da će njegova igra biti mnogo bolja i da će voditi i razigravati tim…Bilo je dobrih momenata pred kraj utakmice, kada je Olimpija pogodila dva šuta iz velike daljine o tablu, mi smo uspeli da tu jednu loptu koja odlučuje utakmicu prebacimo u našu korist“, rekao je Božić novinarima u Beogradu.
Partizan je u dramatičnoj završnici pobedio Olimpiju sa 76:74 u dramatičnoj završnici.
-Saša Zagorac je imao otvoren šut na kraju jer se Andrija Milutinović okliznuo, tako da smo imali sreće. Zadovoljan sam i ofanzivnim skokom, a najviše jer smo dobili, pošto je Olimpija šutirala 42 odsto za tri poena – rekao je Božić.
On je kazao da ekipa mora da igra dobro u odbrani i sa velikim angažovanjem.
-Mislim da ako igramo sa velikim angažovanjem u odbrani da možemo da steknemo samopouzdanje i iz kontrapada dođemo do nekih lakih poena, to će nam dati samopouzdanje da dođemo na svoje. Energija je večeras imala oscilacije. Olimpija je dobra ekipa, a mi nismo bili na željenom nivou, ali mi je drago da smo dobili, jer smo pre sedam dana protiv Cedevite igrali dobro, pa izgubili – rekao je Božić.
Vilson je kazao da je tim trebalo da igra malo snažnije.
-Mislim da smo mogli daigramo malo jače. Spremali smo se cele nedelje, a trener je rekao da je trebalo da igramo jače. Trener je rekao da će odbrana biti važna jer su oni igrali pre dva dana i da smo morali da igramo intenzivnije u odbrani, da bi napad došao sam od sebe – rekao je Vilson.
Američki internacionalac je večeras bio najefikasniji igrač utakmice sa 21 poenom, a postigao je i poslednja četiri poena Partizana na utakmici.
-Mislim da je moja partija bila solidna. Mogao sam kao plej da budem bolji lider kada su stvari postale teške. Kada budem igrao više i uđem u bolju kondiciju, i to će doći – rekao je Vilson.
Trener Olimpije Gašper Potočnik čestitao je Partizanu na pobedi, ali je rekao da ne bi bilo nezasluženo i da je njegov tim slavio.
-Čestitam Partizanu na pobedi. Ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili. Što se tiče utakmice, mi smo je izgubili u prvom poluvremenu, u kome smo imali problema sa njihovim ofanzivnim skokom i sa završavanjem naših zicera. Bilo je mnogo teže nakon što smo promašili. Mislim da je na kraju utakmicu odlučio (Džamar Vilson), koji je odigrao stvarno dobro i ubacio neke jako teške šuteve – rekao je Potočnik.
Novinari su primetili da je Olimpija u Beogradu pobedila Crvenu zvezdu, koja je aktuelni šampion, a izgubili od Partizana, koji igra sa novim i jako mladim timom.
-Kada bi sve bilo logično u košarci, bilo bi lakše – rekao je Potočnik.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Zvezda blistala u Vitoriji, Fenerbahče slavio u Minhenu