zvezda zadarslavlje

Zvezda lako sa Zadrom, Vilijams van tima

Košarkaši Crvene zvezde lako su danas pobedili Zadar sa 83:57 (20:20, 15:15, 23:8, 25:14), u 15. kolu Jadranske lige. Zvezda je u punoj hali Pionir zabeležila 12. pobedu u regionalnom takmičenju, dok Zadar ima skor 7/9.
Najefikasniji u srpskom klubu, u čijem timu nije bio američki plejmejker Markus Vilijams, bio je Majk Cirbes sa 15 poena, 13 je postigao Kvinsi Miler, 11 Marko Gudurić, a 10 Vladimir Štimac. Istakao se Stefan Jović sa osam poena, 10 asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti.
Zadar je predvodio Ivan Marinković sa 15 poena, dok su Filip Kraljević i Drago Pašalić postigli po 10. Utakmica je na početku bila obeležena greškama obe ekipe, a nakon smenjivanja u vodjstvu, Zvezda je u trećoj deonici iskoristila veliki broj grešaka protivnika i stekla osetnu prednost.
Zvezda je u poslednjoj četvrtini rutinski privela utakmicu kraju i zabeležila važnu pobedu u borbi za što bolji plasman pred plej-of. Crveno-beli će u narednoj utakmici gostovati slovenačkom Tajfunu u sredu u 15.00.

Povezana vest:  NLB LIGA, Nikolić: Nisam zadovoljan iako smo pobedili Cibonu