covic arena kzn

Čović: S Vilijamsom će sporazumno biti raskinut ugovor

Predesednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da će s plejmejkerom Markusom Vilijamsom biti sporazumno raskinut ugovor i dodao da je dolazak Vasilija Micića gotovo izvestan.
-Sa Markusom će biti sporazumni raskid ugovora. Neće biti ni na našu, a ni na njegovu štetu. On je sam zatražio raskid ugovora. Znalo se sve… U poziciji sam da moram da štitim interes kluba, ali i interes igrača koji je meni izuzetno drag. Ne želim da pričam mnogo tome, neka ostane u našoj kući. Na moju veliku žalost, rastajemo se – rekao je Čović gostujući na RTS-u.
Vilijams je na leto 2014. godine došao u Crvenu zvezdu, a posle veoma dobre sezone u crveno-belom dresu suspendovan je bio do 1. decembra 2015. zbog konzumiranja marihuane. Američki plejmejker na jučerašnjoj utakmici 16. kola Jadranske lige nije bio u sastavu ekipe, a u javnosti se spekulisalo da je pao na internom doping testu u klubu.
Čović je rekao da će sudbina beka Rajana Tompsona u klubu biti poznata do ponedeljka i dodao da je izvestan dolazak Vasilija Micića.
-Gotovo je izvestan dolazak Vasilija Micića u Zvezdu. Micić je izuzetno talentovan igrač, iako je imao neke pehove tokom karijere. On ima samo 21 godinu… Bio je nekada u FMP-u. On će se veoma brzo uklopiti u sistem Zvezde, a verujemo da će brzo da proigra – rekao je Čović.
On je dodao da stručni štab još uvek razmatar na kojoj poziciji je ekipi potrebno pojačanje.
-Mi možemo da dovedemo još dva igrača, jer smo roster od 20 igrača ispunili. ;Ko će biti drugi igrač?! Videćemo… Bio bih najsretniji da dovedemo domaćeg igrača. Videćemo i na kojoj poziciji ćemo da dovedemo, da li beka, krilo ili centra… – rekao je Čović.

Povezana vest:  PLEJ OF, FINALE, Košarkaši Partizana presrećni osvajanjem nove titule