nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Oklahome, Memfisa, Bostona i Portlanda

Košarkaši Oklahome pobedili su u noći izmedju nedelje i ponedeljka na svom parketu Denver sa 122:112 u utakmici NBA lige, a srpski košaraš Nikola Jokić imao je solidan učinak u porazu svog tima. U ostalim mečevima Memfis je sa 112:96 pobedio Los Andjeles Lejkerse, dok je Boston sa 100:91 savladao Njujork, a Portland je sa 98:94 trijumfovao protiv Sakramenta.
Oklahoma je do osme pobede u poslednjih 10 mečeva došla zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjoj deonici. Rasel Vestbruk i Kevin Durent ostvarili su „dabl-dabl“ učinke. Vestbruk je postigao 30 poena i zabeležio 12 asistencija, dok je Durent postigao četiri poena manje uz 10 asistencija.
U ekipi Denvera istakao se Kenet Farid sa 25 poena i 11 skokova, Žofri Lovernj postigao je 18, dok je Nikola Jokić za 17 minuta na parketu postigao sedam poena i zabeležio tri skoka i dve asistencije. Oklahoma ima skor od 21 pobede i 10 poraza, naspram 12/19 Denvera.
Memfis je očekivano savalao LA Lejkerse, a najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Majk Konli sa 19 poena, dok je Džef Grin dodao 17, a po 16 su postigli Mark Gasol i Zek Rendolf. Lejkerse je predvodio Kobi Brajant sa 19 poena, a dva manje dodao je Lari Nans.
Memfisu je ovo bila 17. pobeda uz 16 poraza, dok Lejkersi imaju skor od pet trijumfa i čak 26 poraza.
Boston je protiv Njujorka potvrdio da je u usponu forme, pošto je zabeležio četvrti uzastopni trijumf. Najzapaženiju ulogu u pobedničkom timu imao je Isaija Tomas sa 21 poenom, osam skokova i šest asistencija, dok se u ekipi Njujorka istakao Karmelo Entoni sa 29 poena i 10 uhvaćenih lopti.
Bostonu je tako zabeležio 18. trijumf, uz 13 poraza, dok Njujork ima 14 pobeda i 18 poraza.
Poslednji meč dana odigrali su Sakramento i Portland, a u uzbudljivoj utakmici slavili su gosti iz Oregona.
Si Džej Mekalum je odigrao sjajno, bio je na pragu „tripl-dabl“ učinka, pošto je postigao 35 poena, uz 11 skokova i devet asistencija. Njega je ispratio Mejers Lenard sa 16 poena.
Najefikasniji igrač utakmice bio je Demarkus Kazins sa 36 poena, dok je jedino još Omri Kasapi imao zapaženu ulogu sa 14 poena.
Portalnd ima 13 pobeda i 20 poraza, dok Sakramento ima trijumf i dva poraza manje. 

Povezana vest:  Đorđević: Ne smemo da napravimo pogrešan korak ovde