danilo andjusic civil

Anđušić: Sve je moglo biti drugačije

Dosadašnji košarkaš Partizana Danilo Anđušić rekao je danas da mu je žao što napušta klub koji voli, nezadovoljan statusom koji je imao tokom poslednja tri meseca.

-Žao mi je što drugi put, na ovakav način, napuštam klub koji volim. Posle Bolonje, Valjadolida, Bilbaa, jesenas me je trener (Petar) Božić tražio, govoreći mi o ulozi i zadacima, potpuno suprotno od onoga što se kasnije dešavalo – naveo je Anđušić u pismu javnosti.

Anđušić je u oktobru potpisao kratkoročni ugovor sa Partizanom, a u beogradski klub se vratio nakon dve i po godine.

On je rekao da potpredsednika Miroslava Berića nije finansijski uslovljavao i da je dogovor postignut za nekoliko minuta.

-Nažalost, shvatio sam da su se želje ljudi iz kluba kosile sa željama prvog trenera, mog nekadašnjeg saigrača – rekao je Anđušić.

Povezana vest:  Radonjić: Važna pobeda pred seriju teških utakmica

On je dodao da ne shvata zašto je uopšte pozvan da dođe i pomogne u napretku kluba, ako mu je šansa kasnije davana „na kašičicu“.

-Bio sam katkad celu utakmicu na klupi, da bi se u finišu panično tražilo da nezagrejan pravim preokret. Svoje profesionalne obaveze sam savesno ispunjavao, zalagao se na treninzima, ćutao, iako često nisam bio ni među 10 igrača koji su igrali na dva koša, a tako je bilo od samog dolaska. O svemu ovome sam i sa trenerom pričao vrlo otvoreno, ali ništa se nije menjalo – naveo je 24-godišnji bek.

Anđušić je naveo da Partizanu „nikada nije okrenuo leđa“ i da je uvek tu za klub, a navijačima poručio da će biti sa njima na tribini.

Povezana vest:  Vedran Borovčanin MVP 21. kola KLS

On je istakao da ga boli trenutna situacija Partizana, što je ekipa izgubila sigurnost i mnoge praktično dobijene utakmice, uprkos maksimalnoj podršci navijača, kod kuće i u gostima.

-Zato i želim da se zahvalim svima na podršci i bezgraničnom poverenju koje sam dobijao i da kažem da mi je krivo što nisam bio u situaciji da pružim onoliko koliko su oni, koji žive za crno-bele boje, pa i ja sam, očekivao, jer bio sam spreman za to. Partizan će uvek biti moj dom i nikada nijedna nepravda koja mi je naneta od strane pojedinca, ne može biti veća od emocija prema Partizanu – istakao je Anđušić.

On je pisao i o svom prvom periodu provedenom u Partizanu. Kako je rekao, tada se odrekao „određene svote novca“ kada je dolazio iz Hemofarma i nije pitao za cenu „samo da bi obukao Partizanov dres“.

Povezana vest:  Tripković: Žao mi je, biću svim srcem uz reprezentaciju

Anđušić je kazao da nije odustao ni kada mu je trener Duško Vujošević tokom druge sezone u crno-belima rekao da će biti treća opcija.

-U sezoni u koju sam ušao kao reprezentativac, Vujošević mi je iskreno, u lice, saopštio da ću biti treća opcija. Nisam odustao, želeo sam da se nametnem, ali nije bilo prave prilike. Napustio sam klub na polusezoni, u želji da igram. Odrekao sam se, kao i pri dolasku, ugovorene zarade, ne razmišljajući da pređem u konkurentske klubove u gradu i regionu koji su me tražili, što je, uostalom, i Partizan uslovio – dodao je Anđušić.