cirbes cz strasbour

Zvezda ispustila trijumf protiv Efesa

Košarkaši Crvene zvezde porazom su počeli Top 16 fazu Evrolige, pošto su večeras u Istanbulu u prvom kolu Grupe E izgubili od Efesa sa 84:85 (23:25, 31:19, 18:17, 12:24). Najistaknutiji u ekipi Crvene zvezde bio je Maik Cirbes sa 22 poena i 12 skokova, dok je Kvinsi Miler dao 12, a Stefan Jović je postigao osam uz 11 asistencija.
Efes je predvodio Brajant Danston sa 21 poenom, a Džon Dibler i Džejson Graejndžer dali su po 13. Crveno-beli su loše počeli utakmicu. Pravili su dosta grešaka u odbrani, što je Efes iskoristio i šutevima sa distance stvarao prednost. Domaća ekipa je sredinom prvog peridoa vodila 15:9, pa je Dejan Radonjić bio primoran da traži tajm-aut, posle kog su njegovi igrači zaigrali znatno bolje.
Zvezda je do kraja prve denoice uspela da sustigne prednost rivala, a potom je na početku druge četvrtine u naletu preokrenula. Beogradska ekipa je održavala prednost sve do same završnice poluvremena, kada je u novom naletu po prvi put došla do dvocifrene prednosti (54:44).
Drugo poluvreme su obe ekipe počele izuzetno konfuzno. Ipak, kako je vreme odmicalo, Zvezda je počela da uvećava prednost, pa je u jednom trenutku ekipa Dejana Radonjića vodila sa 70:55. Efes je krajem treće i početkom četvrte deonice odigrao veoma organizovano i u napadu i u odbrani, pa je posle samo minut igre u poslednje četvrtine na semaforu pisalo 72:68.
Završnica susreta je donela mnogo neizvesnosti, pošto je Efes stigao do izjednačenja (79:79). Lošu seriju crveno-belih prekinuo je na dva minuta pre kraja Branko Lazić svojom drugom trojkom, ali je Grejndžer na drugoj strani uzvratio posle sjajnog solo prodora.
Zvezda je na 21 sekundu do kraja vodila sa 84:83, a Dejan Radonjić je odlučio da se njegova ekipa brani, a ne da pravi faul i potom ima odlučujući napad. Hrvatski košarkaš u redovima turskog kluba Dario Šarić je na 3,1 sekunudu do kraja pogodio odlučujuću dvojku.
Zvezda će naredni meč odigrati 8. januara protiv Fenerbahčea u Hali Pionir, dok će Efes gostovati Lokomotivi Kubanj.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Megu u uzbudljivom meču